Des de fa cinc anys, el programa Mentali lluita contra el malbaratament alimentari a través dels menjadors escolars i per l’abastiment d’àpats preparats a persones en situació de vulnerabilitat. En aquest temps ha distribuït 17.725 racions, beneficiant 111 persones, i Campos Estela ha estat implicada en la iniciativa des dels inicis, contribuint a la posada en marxa del projecte, especialment en l’àmbit de la seguretat alimentària.

El projecte Mentali és una iniciativa solidària capdavantera a la comarca que compta amb la implicació dels centres educatius, empreses de menjador, voluntariat i Ajuntament.Durant l’època de pandèmia, amb els menjadors escolars fora de servei, la col·laboració de les empreses Campos Estela i Hostesa va permetre donar continuïtat al projecte. Les empreses vam aportar l’excedent alimentari provinent de la cuina central i, des de llavors, aquesta situació excepcional ha fet possible que sigui habitual tot l’any, fora del calendari escolar.

L’acte de celebració dels cinc anys de funcionament del projecte va comptar amb la presència de l’alcalde, Enric Carbonell, acompanyat pels regidors d’Educació, Òscar Rodríguez, i de Benestar Social, Lorena Cuesta, àrees implicades en la iniciativa. També van assistir les persones que formen part d’aquesta xarxa solidària, amb representants de les empreses Campos Estela i Hostesa, de les escoles Vinya del Sastret i La Roureda, de la Llar d’Infants La Ginesta, de les AFA i AMPA dels centres, de l’entitat Suyana, les persones voluntàries, personal del Casal de la Gent Gran i l’equip tècnic municipal d’Educació i Benestar Social que coordinen el projecte.