Campos Estela ha col·laborat aquest mes de desembre amb dues iniciatives impulsades per col·lectius d’estudiants destinades a promoure l’aprofitament alimentari. Això ha permès evitar llençar aliments cuinats que no han estat servits i que s’han mantingut amb les màximes garanties sanitàries.

Sopar No Usual a l’Espai Eco

La primera col·laboració ha estat amb d’un grup d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de l’UPC que organitzaven un sopar a través d’una espigolada d’aliments. La trobada, que va tenir lloc el passat 1 de desembre a l’Espai ECO del barri de Les Planes de Sant Cugat, va comptar amb aliments recuperats de diverses entitats, com és el cas de les 40 racions d’aliments provinents de l’Escola Els Xiprers, amb cuina gestionada per Campos Estela.  L’espai Eco, que funciona com a un espai de treball i trobada de veïns, és una casa sostenible, bioclimàtica i autosuficient desenvolupada i construïda per estudiants de l’ETSAV i cedida pel mateix centre universitari al districte.

Young Initiative Program

La segona col·laboració ha estat a través d’un congrés de joves emprenedors socials que a finals de desembre s’ha organitzat a Can Bordoi, de Llinars del Vallès, amb l’aportació de 60 kg d’aliments cuinats i distribuïts en barquetes. Els participants al congrés formen part de The International Youth Initiative Programme, un programa educatiu que es desenvolupa a Suècia i reuneix estudiants d’arreu del món amb l’objectiu de dotar-los d’habilitats empresarials per crear iniciatives que permetin fer front als reptes globals actuals des d’un entorn col·laboratiu i que fomenta la integritat moral.

Aprofitament alimentari a través de Càritas i del projecte Recooperem

Amb aquestes dues accions s’ha evitat llençar menjar cuinat i, alhora, lluitar contra el malbaratament d’aliments i la generació de residus. Aquestes accions d’aprofitament alimentari se sumen a la col·laboració que Campos Estela té establerta amb Càritas des del 2010 per donar servei al menjador social El Bosc, ubicat a Rubí, i a la col·laboració amb el projecte Recooperem que, impulsat pel Consorci de Residus del Vallès Occidental i el Consell Comarcal, permet garantir els àpats a famílies vulnerables de la comarca des que la iniciativa es va posar en marxa el passat curs escolar.