Fa uns anys van posar-se de moda les baldufes, algunes fetes amb materials i colors ben cridaners. El cas és que les fetes amb materials de fusta que hem fet servir amb el Farinetes Tour han estat tota una descoberta per a molts infants. I, per això, hem comptat amb l’experiència de Can Cels, una torneria mecànica de fusta amb una trajectòria que comença l’any 1950 amb la joguina clàssica com a referent.

Com a joc escampat arreu del món, té múltiples variants. Nosaltres n’explicarem algunes que hem fet servir durant l’espai del migdia. Tot i que sembla un joc fàcil, per als més petits, sí que ha presentat algunes dificultats. Tot és qüestió de pràctica i de curiositat pels jocs dels nostres avis i àvies.

Desenvolupament del joc:  

  • Col·loquem molt bé el cordó al voltant de la fusta de manera que, en llançar-la a terra, rodoli molta estona sobre punta d’acer que té a la part inferior.  
  • L’habilitat i la punteria dels jugadors és clau per aconseguir que les baldufes ballin molta estona, per fer-les ballar en un espai delimitat prèviament o per colpejar altres baldufes que estan al terreny de joc i fer-les marxar.  
  • També es poden fer figures com, per exemple, fer-la girar a sobre de la mà. 
  • El joc més senzill amb les baldufes consisteix en que diversos jugadors tirin alhora i qui més estona faci ballar la seva baldufa, serà el guanyador de la partida.