Rubí s’ha incorporat al projecte d’aprofitament alimentari Recooperem amb cinc escoles on Campos Estela ofereix el seu servei d’àpats i lleure. Els centres educatius que destinen els àpats sobrants a famílies en situació de vulnerabilitat són Torre de la Llebre, Montessori, 25 de Setembre, Mossèn Cinto Verdaguer i Nostra Senyora de Montserrat. La iniciativa, impulsada pel Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental és possible gràcies al suport i la implicació d’ajuntaments, centres educatius, entitats socials i les empreses que ofereixen el servei de menjador escolar.

El Recooperem té dues vessants: la social i l’ambiental. Amb aquest projecte es dóna cobertura a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat ─ja sigui per dependència com per la seva situació econòmica─, que gràcies a ell poden disposar d’àpats cuinats a les escoles i amb les màximes garanties sanitàries, i s’evita la generació de residus i el malbaratament alimentari.

Les entitats que faran el repartiment dels àpats a les famílies que ho necessitin són l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i Frater-Nadal. Totes les persones implicades de les cinc escoles de Rubí i de les entitats participants han rebut formació durant les darreres setmanes per tal de conèixer el procediment per poder conservar els aliments en bones condicions i poder-los aprofitar.

Durant l’any 2016, el projecte va permetre repartir 4.331 àpats que van arribar a 273 famílies amb dependència o situació de vulnerabilitat. En l’àmbit ambiental, aquest aprofitament alimentari va evitar la generació de 1.950 quilos de deixalles, majoritàriament aliments que, en un altre moment, s’haguessin llençat com a matèria orgànica.

La presentació del projecte Recooperem a Rubí va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Ignasi Giménez; el vicepresident del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Marc Armengol; la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García; el president d’ASAV, Eduardo Asensio; el responsable de Frater Nadal, Jordi Ibiza; la directora de l’Escola Montessori, Conxita Gimeno; el cap del Servei de Salut Pública al Vallès Occidental Oest de la Generalitat de Catalunya, Joan Marc de Miquel; i el director de Campos Estela, Martí García.