Aquesta setmana Campos Estela ha signat un acord de col·laboració per a desenvolupar el projecte Mentali a Sant Esteve de Sesrovires, una iniciativa que permet recuperar l’excedent alimentari procedent de la cuina de l’escola La Vinya del Sastret i distribuir-lo entre les persones més necessitades d’aquest municipi del Baix Llobregat. Es tracta d’un conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Esteve de Sesrovires, l’entitat Suyana Plataforma Solidària, el grup de voluntariat de Sant Esteve i la pròpia empresa Campos Estela.

El programa, que es desenvoluparà a partir de setembre amb l’inici del curs escolar, ha comptat amb l’impuls d’Alcaldia i amb la coordinació de les àrees de Benestar Social i Educació. Prèviament Campos Estela va quantificar l’excedent alimentari per comprovar que era factible iniciar el projecte.

La recuperació de l’excedent alimentari s’inicia a la cuina de l’escola, un cop acabat el servei del menjador. Els aliments cuinats que no s’han servit i que es mantenen en condicions de seguretat alimentària òptimes es distribueixen en recipients d’una sola dosi per a ser congelats. Campos Estela es farà càrrec de la seva conservació i l’entitat Suyana col·laborarà aportant material necessari com és el cas dels recipients i les etiquetes per identificar dades com el tipus d’aliment, la data de caducitat i la informació per a un consum correcte. El grup de voluntariat de Sant Esteve s’encarregarà de la recollida dels aliments en condicions de seguretat a la cuina, que es farà un o dos cops per setmana. La distribució està previst que la faci personal de l’Ajuntament. Tot el procés es farà sempre respectant els protocols d’actuació recomanables per tal de garantir que l’aliment arribi a la família destinatària en les millors condicions nutritives i de seguretat alimentària.

Accions per afavorir l’aprofitament d’àpats sobrants

Amb la incorporació a aquest projecte, Campos Estela continua amb la seva línia d’acció per aprofitar àpats cuinats sobrants i lluitar alhora contra el malbaratament alimentari. Aquest objectiu, iniciat ja fa 7 anys amb l’impuls del menjador social El Bosc gestionat per Càritas Diocesana de Terrassa, ha portat Campos Estela a sumar-se també al projecte Recooperem engegat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la gestió de Residus del Vallès Occidental. Aquesta iniciativa permet reaprofitar l’excedent alimentari a quatre escoles de Castellar del Vallès, els centres Joan Blanquer Mestre Pla, Sol i lluna i Sant Esteve; així com cinc escoles de Rubí, els centres Torre de la Llebre, Montessori, 25 de Setembre, Mossèn Cinto Verdaguer i Nostra Senyora de Montserrat.