empresa Campos Estela és la guanyadora del 2on Reconeixement CaixaBank a la PIME Responsable durant la Nit de l’Empresari en què es van entregar els Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial 2016. L’empresa va rebre el guardó en presència del president de Catalunya, Carles Puigdemont; del president de la Cecot, Antoni Abad, i de mans del director d’empreses de CaixaBank a la territorial de Barcelona, Carlos Gramunt.

Aquest guardó és una distinció a la gestió desenvolupada per l’empresa, amb oficines a Sant Cugat i cuina central a Rubí, en matèria de Responsabilitat Social Empresarial. Les línies de treball de Campos Estela estan co-dissenyades amb escoles clients, proveïdors, empleats i entitats socials en base a tres eixos: promoció d’un estil de vida saludable, fomentar el respecte del medi ambient i afavorir la cohesió de la societat.

La promoció d’un estil de vida saludable es treballa amb els nens i nenes durant l’estona de menjador per consolidar uns bons hàbits d’alimentació, a través de berenars saludables que s’organitzen de forma periòdica a la sortida de l’escola, mitjançant la jornada de meatless day que afavoreix menús a base de proteïna vegetal per reduir la ingesta de carn, a més de la revalorització de les aromàtiques com a un dels pilars de  la Dieta Mediterrània.

Pel que fa al respecte pel medi ambient, l’empresa fixa criteris de sostenibilitat en la gestió de les cuines, desenvolupa projectes educatius que promouen la sensibilització mediambiental com Pesa i Pensa, en contra del malbaratament alimentari; Vespa i Vispa, per promoure la sostenibilitat i la desmaterialització; així com mitjançant la implicació amb projectes com el Recooperem d’aprofitament alimentari a les escoles, engegat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental; o el Rubiclak, impulsat pel Centre d’Educació Especial Ca n’Oriol de Rubí per recollir oli usat i convertir-lo en combustible biodièsel.

Per afavorir la cohesió social Campos Estela col·labora des de fa sis anys amb la posada en marxa del menjador social El Bosc (Rubí) amb Càritas Diocesana de Terrassa, organitza tallers de cuina per a entitats com la Finca Font del Ferro de Rubí, i participa en programes formatius com els de l’Associació Gabella-Centre Obert Compartir.

En relació a les pràctiques laborals, Campos Estela compta amb un pla de formació continuada que, coordinat pel Departament de Recursos Humans, s’adreça tant a l’equip responsable d’estar al capdavant dels diferents serveis, com als equips de cuina i de monitoratge de lleure. All llarg d’un curs escolar s’ofereixen xerrades i jornades adreçades a reflexionar sobre la tasca diària o bé per adquirir noves tècniques i recursos. Pel que fa als procediments de selecció estan dissenyats per a garantir la igualtat d’oportunitats.