L’empresa vallesana Campos Estela, especialitzada en àpats i lleure per a escoles, ha rebut un guardó creat per Càritas Diocesana de Terrassa amb l’objectiu de posar en valor el compromís de col·laboració amb projectes de solidaritat amb les persones en situació de vulnerabilitat. Aquest és el cas del menjador El Bosc de l’església de Sant Pere de Rubí impulsat per Càritas l’any 2010. Comptant amb la col·laboració de Campos Estela, el menjador ha servit més de 60.000 àpats entre els dinars oferts al migdia i els tapers que els usuaris s’enduen habitualment pel sopar, a més de ser un referent no només pel que fa a l’alimentació sinó també en el benestar i els vincles establerts entre les persones que en formen part.

El reconeixement s’ha entregat durant la 1a nit de les Entitats i Empreses amb Cor, organitzada a Sabadell per Càritas Diocesana de Terrassa en un acte per commemorar els 5 anys de la seva constitució. El lliurament de premis, que ha estat presidit pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha assistit a l’acte per acompanyar els representants de Campos Estela, amb cuina central a la ciutat, en l’acte de lliurament d’aquests reconeixements. Durant el sopar, l’alcaldessa de Rubí ha destacat els dos conceptes que considera són la clau del menjador El Bosc: “Menjar i benestar. Dues qüestions que van molt lligades en aquest projecte que han impulsat Càritas i Campos Estela”.

En el moment de recollir la creu de Càritas, el director de Campos Estela, Martí García, ha explicat que per a la família García-Huesca, l’àpat que habitualment es fa abans d’un servei de restauració es coneix al gremi com el “dinar en família”. Just la mateixa idea que li ve al cap en entrar al menjador El Bosc, la de que són àpats en família, pel fet que el vincle que es crea entre els participants és molt fort.

A banda de Campos Estela, en aquesta primera edició, han rebut un reconeixement també el diari de Terrassa, el Diari de Sabadell i la Fundació La Caixa. L’esdeveniment, celebrat a Sabadell, ha anat acompanyat d’un sopar.