Enguany Campos Estela ha inscrit tres accions a la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que se celebra del 19 al 27 de novembre amb l’objectiu de sensibilitzar els ciutadans. Les tres activitats proposades per Campos Estela compten amb la participació de més de 2.500 alumnes d’escoles de cinc comarques de Barcelona, amb focus sobre la reducció del malbaratament d’aliments, el reciclatge de materials i la promoció de la mobilitat sostenible.

2.500 nens i nenes participen al projecte Pesa i Pensa a 15 escoles ubicades a comarques barcelonines

El projecte Pesa i Pensa, que Campos Estela va posar en marxa el gener del 2014, compta amb la participació dels alumnes de 15 escoles ubicades a les comarques del Vallès Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat, Anoia i Alt Penedès. Els infants pesen de forma sistemàtica els residus generats en relació als àpats servits, fixant-se especialment en el que es podrien haver menjat, i ho fan sota la supervisió d’un monitor del menjador. Registren els resultats en l’aplicació web http://app.pesaipensa.org i, alhora, prenen consciència que deixar perdre el menjar també vol dir desaprofitar els recursos naturals, humans i tècnics necessaris per produir-lo, transportar-lo o cuinar-lo. Els alumnes, l’equip de cuina i els educadors reflexionen sobre el residu generat, investiguen l’origen del que han menjat i, amb totes les dades recollides al llarg d’uns mesos, proposen accions concretes per combatre el malbaratament d’aliments.

Es pot consultar el vídeo del Pesa i Pensa al Canal Youtube de l’Agència de Residus de Catalunya

Alumnes de l’Escola Montessori creen el superheroi del Pesa i Pensa per sumar-se al projecte del coordinador de l’EWWR a Escòcia

Els nens i nenes dels cursos de P4 i P5 de l’Escola Montessori, de Rubí, estan creant un superheroi del Pesa i Pensa, comptant amb l’ajuda de l’equip de monitors. L’objectiu és que aquest guerrer de residus acompanyi els 200 alumnes de l’Escola Montessori en la posada en marxa del Pesa i Pensa, un projecte impulsat per Campos Estela al gener de 2014 per combatre el malbaratament d’aliments al menjador escolar.

Amb aquesta activitat, Campos Estela se suma a la iniciativa impulsada per Food for Life Scotland i Zero Waste Scotland per participar en un projecte d’escoles de tota Europa, i que ha comptat amb el recolzament de l’Agència de Residus de Catalunya, entre altres coordinadors europeus. En aquesta acció es demana als infants que investiguin sobre el tema dels residus i creïn un guerrer que lluiti contra el malbaratament d’aliments a partir de materials reciclats.

La bicicleta de peces reciclades Vespa torna a rodar amb el Vospa Tour per impulsar mobilitat sostenible i reciclatge a dues escoles del Vallès Occidental

El Vospa Tour és l’activitat educativa d’aquest curs en la qual es promouran valors com la diversitat i la inclusió a través de tres eixos: mobilitat, alimentació i emocions. En aquest sentit, les bicicletes Vespa i Vispa s’han incorporat al projecte per fomentar la mobilitat sostenible i la desmaterialització. La bicicleta feta amb peces reciclades procedents d’altres en desús és l’exemple més pràctic de què aporta el reciclatge i què significa desmaterialitzar: fer més amb menys.

Durant aquesta setmana la Vespa i les Vispa tornen a rodar i expliquen les seves aventures a través d’un conte a les escoles Torre de la Llebre, de Rubí, i Elvira Cuyàs de Montcada i Reixac, amb la participació de 350 nens i nenes. El projecte de Vespa i Vispa va quedar finalista en l’edició del Premi Europeu de Prevenció de Residus del 2015 a Brussel·les, de manera que Campos Estela va esdevenir el primer candidat català finalista a aquests guardons en dues ocasions consecutives.

Es pot consultar el vídeo de Vespa i Vispa al Canal Youtube de l’Agència de Residus de Catalunya.