fbpx
Quan arriben aquestes dates va bé recordar que, ara més que mai, és important que el Nadal sigui més “Bo, Sa i Sostenible” per tal que en gaudeixi tota la família però també les generacions futures.

Amb el projecte educatiu d’aquest curs, els nens i nenes ja han creat decoracions fetes a partir de materials reciclats que poden servir d’inspiració per a les taules nadalenques. Com veureu a la fotografia, és el cas de les paneres fetes amb la base de les garrafes d’aigua o els testos per a cactus aprofitant les ampolles de plàstic. Alhora, els nens i nenes també han pres consciència amb el projecte Pesa i Pensa, de com és d’important aprendre a no malbaratar aliments. Sens dubte, aquesta és una altra de les assignatures pendents en època de festes, quan es tendeix a comprar més menjar del necessari.

En aquest sentit compartim un petit resum de la guia per a un Nadal més Sostenible, impulsada per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona. Es recullen 36 consells que es poden resumir en els punts següents:

CONSELLS PER A UNES FESTES SOSTENIBLES

 • Obsequis
  Triar molt bé quins regals volem compartir i en quins moments per tal de fer un consum responsable, evitar-ne un excés i prioritzar els regals no materials com podrien ser les experiències o les entrades per a propostes culturals (la desmaterialització va ser un dels aprenentatges que els infants van fer amb la Vespa, la bicicleta construïda amb peces reciclades)
 • Fora embolcalls
  Fer servir papers reciclats per embolicar els regals o teles que es puguin fer servir diverses vegades. Utilitzar tècniques com collages o l’estampació per a donar ales a la creativitat que els infants han desenvolupat durant el temps del migdia.
 • Àpats
  Donar més importància a la qualitat i proximitat per davant de la quantitat en dates en que acostumem a reunir-nos al voltant de la taula. Evitar el malbaratament d’aliments en dates assenyalades com són la nit de Nadal, el dia de Nadal i Sant Esteve, tenint present tot allò aprés pels infants amb el Pesa i Pensa.
 • Natura
  Escollir arbustos mediterranis per guarnir la casa o optar pels avets de viver dels quals, un cop passat el Nadal, se’n pot fer compostatge.
 • Energia
  Regular la calefacció per tal que la temperatura no sigui excessiva a casa i encendre els llums només de les habitacions on siguem.
 • Mobilitat
  Prioritzar el desplaçament en transport públic quan ens movem per realitzar les compres o visitar la família. Segons la distància, també podem optar per anar a peu, en patinet o en bicicleta, tot recordant la nostra estimada Vespa.

Blog

Facebook

Copyright © 2019 Campos Estela - Serveis de restauració | Tots els drets reservats | Privacitat i Cookies | Accés a rebuts | Accés a comandes