L’organització del Celi Day ha estat la primera parada del projecte educatiu que aquest curs pretén ser un viatge a la diversitat, el Vospa Tour. Amb el Celi Day, tots els nens i nenes que es queden als menjadors han dinat un menú adequat per a celíacs, amb l’objectiu de comprendre millor aquesta intolerància alimentària entre els escolars.

A més, l’equip de monitors ha organitzat activitats per explicar millor què significa per a un infant tenir aquesta intolerància al gluten. Algunes de les propostes han consistit en buscar aliments sense gluten a una sopa de lletres, treballar amb un memory o fer manualitats amb pasta sense gluten. També han comptat amb recursos educatius com contes i relats curs per sensibilitzar els infants sobre aquesta malaltia digestiva.

Durant el Celi Day hem aprofitat l’ocasió per explicar que, per a cuinar plats sense gluten, és imprescindible tenir una zona de treball exclusiva o bé elaborar les preparacions sense gluten abans que la resta. També és recomanable emprar estris de treball exclusiu o bé els mateixos de sempre, si s’han sotmès abans a una neteja exhaustiva que elimini les possibles restes de gluten i garantir així la seguretat alimentària.

El menú del Celi Day

Brou d’au amb pasta o arròs, en funció de l’escola

Filet d’au arrebossat, de pollastre o de gall dindi

Carbassó al forn d’acompanyament

Pa i fruita