Un truc sabut per tothom és que si presentem les verdures en forma de crema acostumen a agradar més als nens. Per aquest motiu aquesta ha estat una de les receptes triades per a formar part dels menús del 50 aniversari. Tenen bona acceptació entre els infants i, a més, són exemple de cuina d’aprofitament perquè podem fer servir les verdures que trobem al rebost o a la nevera. La que hem cuinat en tancar el curs del Farinetes Tour estava feta a basa de ceba, patata, carbassó, pastanaga i mongeta tendra

A casa les podeu preparar amb qualsevol verdura de temporada i així anar variant segons l’estació de l’any. Un sofregit de ceba o porro fet amb oli d’oliva pot ser la base de la crema i, si la volem suavitzar, podem afegir-hi brou vegetal.

Per donar un toc en el moment de presentar-la podem afegir-hi fruits secs, formatge ratllat, encenalls de pernil, els clàssics crostons de pa, ou dur o, fins i tot, verdureta tallada a trossets. També podem jugar amb els colors, que poden anar del verd al blanc passant pel carbassa, per tal que entri pels ulls i sigui més atractiu pels petits. Una altra opció és incorporar fruites com la poma i la pera per donar un toc dolç, aromàtiques com el fonoll o el romaní, a més d’espècies com el comí, el pebre o els curris.

Per preparar les següents cremes, podem sofregir ceba i després coure les verdures que triem per després triturar-les, donar el punt de sal i afegir els condiments que combinin millor.

  • Ceba, carbassó i un toc d’herbes provençals.
  • Porro, carbassa, pastanaga i una mica de poma
  • Ceba, xampinyons i un toc d’all i julivert
  • Ceba, patata i bròquil.
  • Porro, un mica patata, coliflor i api
  • Una base de patata, ceba, bledes i pastanaga