La recepta del pollastre amb farigola que hem cuinat avui a les escoles ja és tot un clàssic del nostre menú. Per elaborar-la comptem amb dos proveïdors de confiança que s’encarreguen de portar-nos, tant als centres educatius com a la nostra cuina central, uns pollastres de la màxima qualitat i amb una alimentació que té com a base principal els cereals. Les empreses Enric Roca i Bartolí, totes dues de tracte familiar i amb una llarga experiència en aviram, ens serveixen uns pollastres de proximitat criats a granges catalanes.

Si voleu preparar a casa el pollastre amb aromàtiques que cuinem a les escoles no us perdeu la recepta que trobareu al nostre Canal YouTube. En cas que vulgueu ampliar la informació nutricional del plat d’avui us explicarem que la carn de pollastre es caracteritza per ser d’una carn baixa en greix, en calories i amb alts nivells de proteïnes a més d’un alt contingut en nutrients i vitamines. Els principals beneficis de la carn de pollastre són:

  • Alt contingut en proteïnes. La proteïna de la carn de pollastre ajuda a el creixement i a el desenvolupament dels músculs. Per això, la carn de pollastre està especialment indicada per als infants.
  • Augmenta els nivells de serotonina en el cervell, millorant el nostre estat d’ànim.
  • És rica en fòsfor, un mineral essencial que nodreix les dents i ossos, així com als ronyons i el fetge.
  • Té una alta quantitat de retinol, alfa i beta-carotè, licopè i, tots els derivats de la vitamina A, que són essencials per tenir una salut visual adequada.
  • És activadora del metabolisme ja que té una proporció considerable de vitamina B6 que estimula els enzims i les reaccions metabòliques de les cèl·lules i ens ajuda a mantenir nivells alts d’energia.
  • Té Seleni, essencial per al rendiment metabòlic de l’organisme, per a la glàndula tiroide i per mantenir afinat el sistema immunològic com a primera barrera contra les malalties.
  • És fàcil de digerir i és ben tolerada pels que pateixen trastorns digestius.
  • Prevé l’osteoporosi i, alhora, és una bona aliada per lluitar contra d’artritis i l’osteoporosi.