La recepta que elaborem a l’escola del cottage pie de llenties va ser una de les seleccionades per formar part del showcooking a la VII Jornada PREME del passat 29 e juny, centrada en impulsar un menú més saludable i sostenible en base a plats elaborats amb llegums.

Organitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) en col·laboració amb la Fundació Alícia, la trobada ens va fer avançar cap a unes propostes de menú escolar basades en aliments saludables tenint en compte la temporalitat i proximitat dels productes. Amb la participació de més de 100 professionals vinculats al sector dels menjadors escolars, la jornada es va centrar en compartir experiències reals de la incorporació dels llegums als menjadors escolars.

En aquest sentit, el nostre cap de Cuina Central, Ivàn García, va preparar una de les receptes que han tingut bona acceptació a l’escola per part dels infants, com és el pastís de llenties i patata. Aquest plat, també conegut com a cottage pie, segueix la recepta que va formar part de les formacions dels nostres equips de cuina amb el xef Álex Pirla.

Alhora, l’equip de Fundació Alícia també va mostrar com preparem el nostre tastet de salmorejo, elaborat a base de mongeta blanca, enlloc del pa que s’afegeix tradicionalment a aquesta recepta. Aquest plat, que també incorpora tomàquet fresc i oli d’oliva, solem presentar-lo en petit format, de manera que és un complement del primer, segon i postres que formen part del menú escolar aquell dia.

PROGRAMA de la VII Jornada PReME

  • Benvinguda i presentació de la Jornada

Toni Massanés, Director general de Fundació Alícia

Imma Cervós. Gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. ASPCAT

Ana Bocio. Subdirectora general de Promoció de la Salut. ASPCAT

  • Què és un menú saludable i sostenible?

Gemma Salvador i Maria Blanquer. Agència de Salut Pública de Catalunya

  • Tenim un projecte de canvi i l’apliquem al menjador de la nostra l’escola

Presentació d’experiències de diverses escoles i empreses de restauració escolar

  • Showcooking de plats a base de llegum per a menjadors escolars: elaboració in situ

de receptes proposades per les persones participants en la jornada

Arran de la jornada l’ASPCAT acaba d’editar un fulletó amb el títol “Receptes d’èxit a base de llegums” que recopila totes les elaboracions presentades a la jornada i que, alhora, inclou links a videoreceptes de llegums. El podeu descarregar aquí:

Entre les videoreceptes escollides per formar part del fulletó trobem tres facilitades per Campos Estela: