En les darreres setmanes l’equip de Campos Estela s’ha organitzat per tal de recuperar i distribuir aliments procedents tant de les cuines a les escoles com de la seva pròpia cuina central. L’objectiu principal era destinar els aliments i menús cuinats en òptimes condicions a col·lectius que actualment estan en situació de vulnerabilitat a diferents municipis i comarques, i alhora donar recolzament a iniciatives solidàries que, amb l’ajuda de voluntaris, s’estan posant en marxa per tal de confeccionar mascaretes, com és el cas de l’empresa Robinhat, per enviar-les tant a centres sanitaris com a entitats socials que treballen donant suport a famílies vulnerables.

Des de mitjans de març, col·laborem amb l’Ajuntament de Sant Esteve de Sesrovires havent distribuït fins al moment 560 racions d’aliments per donar continuïtat al projecte Mentali que ens permet, al llarg del curs escolar, recuperar menús cuinats de l’Escola Vinya del Sastret.

En la primera tanda de distribució el 17 de març vam aportar 200 racions. Els voluntaris de Protecció Civil del municipi i l’equip de Benestar Social es van encarregar de la distribució seguint les mesures preventives recollides en el protocol de voluntariat. L’arribada d’un centenar de racions de menjar provinents de la nostra cuina central va garantir els àpats de cinc famílies vulnerables del municipi durant tota una setmana.

Com en el projecte Mentali, vam fer la donació d’aliments cuinats en recipients unidosi i seguint totes les garanties de conservació per no trencar la cadena de fred, per tal de cobrir la necessitat de famílies que, per diferents circumstàncies, no tenen la possibilitat de cuinar.

En una segona tanda de distribució el 22 de març, voluntariat de Protecció Civil va portar a la residència Can Serra part dels aliments emmagatzemats que es trobaven a l’escola Vinya del Sastret. Una altra part es va destinar al Banc d’Aliments, evitant així el malbaratament del rebost i els productes refrigerats que estaven en òptimes condicions de seguretat alimentària.

En la tercera tanda de distribució el 25 de març, vam portar 210 racions d’aliments, de les quals un centenar es van distribuir a domicili per garantir els àpats de sis famílies del municipi.

En la quarta tanda de distribució, amb aliments entregats l’1 d’abril, vam fer arribar 150 racions de menjar i fruita, que es van fer arribar a set famílies en situació de vulnerabilitat que no formen part del circuit del banc d’aliments