Les experiències que hem desenvolupat pel projecte Eat in English han format part d’un taller adreçat a docents de llengua estrangera durant la 13a Jornada d’Escola Multilingüe (JEM). Organitzada per la Fundació Escolla Cristiana de Catalunya (FECC), la jornada ha comptat amb una conferència sobre el futur de l’ensenyament, a càrrec del professor i expert Jon Wright. I s’ha completat amb diversos tallers que reflecteixen l’orientació del programa de formació de l’escola multilingüe en que l’aprenentatge de les llengües s’ha de basar en l’ús freqüent en contextos diferents.

En aquest sentit, el taller sobre l’Eat in English ha difós com s’aborda l’anglès en el context del menjador escolar als centres que compten amb el servei integral de Campos Estela. Cook Club, VIP Room, Sister Schools, The Casting… són algunes de les activitats proposades dins del programa.

Per compartir l’experiència amb els docents inscrits al taller vam comptar amb el testimoni d’un grup d’infants a l’Escola Montserrat de Rubí, que es van sumar a la jornada. El director de l’escola, Lluís Laliga, va explicar quin és el valor afegit que el treball en anglès amb l’Eat in English pot aportar a la seva escola durant el temps de migdia. I la coordinadora pedagògica de Campos Estela, Lídia Segura, va compartir com es treballa per tal que els educadors generin els contextos d’aprenentatge, donant pas al vídeo que mostra les experiències de Vip Room i de Sister Schools, de la mà de Common Threads.

Per viu re l’experiència del Cook Club en primera persona, l’educador Daniel Piñol en coordinació amb els infants va presentar un taller en anglès per preparar una recepta ben senzilla i refrescant, la de pinya llima i mel. In english, of course!