Segons l’Agència Catalana de Residus, a Catalunya es llencen cada any 35 kg de menjar per persona. Per conscienciar els infants sobre el malbaratament alimentari l’equip de Campos Estela posar en marxa el projecte Pesa i Pensa l’any 2014.

Durant aquest segon trimestre de 2018, els mitjans s’han interessat per com funciona i quina és l’experiència dels infants al menjador escolar. El Diari El País i l’equip de El Matí de Catalunya Ràdio han recollit el testimoni de mestres, alumnes i equip de Campos Estela per conèixer el valor pedagògic de dos projectes que desenvolupem al menjador escolar: PESA I PENSA i Recooperem.

Projecte Recooperem a través d’El País

En aquest sentit, el diari El País va publicar un reportatge el 14 de febrer per explicar quin és el mètode del Pesa i Pensa i com es desenvolupa la iniciativa del Recooperem. La periodista s’ha interessat per com viuen aquests projectes els alumnes durant l’estona de menjador i de quina manera els ha ajudat a prendre consciència que cal evitar que el menjar es llenci. Alhora, l’article recull quins són els aprenentatges des de la perspectiva de la direcció de l’escola i del seu equip docent.

L’article explica quin és el pas a pas del Recooperem, un projecte que fa possible el reaprofitament alimentari per a famílies en situació de vulnerabilitat i que va néixer sota l’impuls del Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci de Residus amb el recolzament dels ajuntaments que donen suport a aquesta iniciativa. Campos Estela hi col·labora des dels seus inicis a través de la implicació de quatre escoles a Castellar del Vallès i cinc a Rubí.

El Matí de Catalunya Ràdio aborda el problema del malbaratament

El magazine informatiu de Catalunya Ràdio, que dirigeix la periodista Mònica Terribas, va dedicar una secció el 6 de març a reflexionar sobre el malbaratament i compartir dues experiències que permeten combatre’l.

Des de l’Estudi, la cuinera Ada Parellada i la coordinadora de Rezero, Marta Beltran, van compartir el projecte Remenja’mmm, que té l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari als restaurants i als hotels de Catalunya. I des del menjador de l’Escola 25 de Setembre, la periodista Laia Claret va recollir la veu dels alumnes sobre la seva experiència amb el projecte Pesa i Pensa.