L’equip de Campos Estela es reuneix a la Masia de Can Serra de Rubí per preparar el nou curs 2017/18, amb el “Farinetes Tour” com a eix central. Aquest és el projecte educatiu que commemora el 50è aniversari de l’empresa d’àpats i lleure a través d’un homenatge als avis i àvies.

El projecte està centrat en el personatge de la Farinetes, dibuixat per la il·lustradora Pilarin Bayés i inspirat en Maribel, cuinera i cofundadora de Campos Estela, junt amb Pepe, a partir del moment en què obren un bar de dinars a prop de l’Escola de Mestres de Sant Cugat el maig de 1968.

El Farinetes Tour és una oportunitat per fer protagonistes diversos plats de la cuina tradicional com l’escudella o les natilles casolanes i, alhora, recuperar jocs de taula i de carrer que s’estan perdent com la rutlla, les tabes, les bitlles o, fins i tot les clàssiques xapes.

Per viure totes les experiències del “Farinetes Tour” els nens i nenes compten amb un passaport que van segellant a mida que avança el curs i participen als tallers del projecte. El passaport compta amb:

– Tres segells de Cuina tradicional, amb menús especials que es centraran en receptes de sempre, la de la cuina de les àvies.
– Un segell de Jocs de taula d’abans i de sempre,  amb la possibilitat que la canalla construeixi els seus propis jocs amb materials naturals i reciclats: tres en ratlla, tabes, els quatre sabaters o patacons.
– Un segell per recordar A què jugaven els avis al carrer, amb bales, xapes i guixos per dibuixar xarranques i gaudir de joguines fetes de fusta com les bitlles, el bilboquet o els io-ios,
– Un segell per recordar Com anaven els avis a l’escola, tenint en compte que sempre anaven a peu i que això servirà d’excusa per fer activitat física.
– Cartes per Nadal, per recuperar la tradició d’escriure a cartes a mà i descobrir, en plena era digital, l’emoció d’obrir un sobre que arriba a la bústia.
– Un segell de Bons hàbits, per aprendre tots els costums a taula que heretem d’avis i àvies.
– Un segell del projecte Pesa i Pensa, per conscienciar-nos contra el malbaratament alimentari i recordar costums de reaprofitament pròpies de la generació dels avis.
– Un segell del Meatless Day, per gaudir dels plats amb proteïna vegetal.
– Un segell de Mindfulness, per aprendre a respirar adequadament, treballar estones de tranquil·litat i noves tècniques per aprendre a relaxar-nos a través de jocs.