Durant els mesos d’abril i maig un equip de 50 educadors i educadores s’han format a través de tres monogràfics sobre prevenció de Bullying organitzats per l’Escola Efa i la participació d’equip SEER (Salut i Educació Emocional).

Aquesta formació pretén donar resposta davant de situacions d’assetjament escolar en que un o més infants poden exercir un abús de poder sobre un altre nen o nena. En aquest monogràfic han participat els equips de menjador de les escoles 25 de Setembre, Montessori i Joan Maragall, de Rubí; de les escoles Mercè Rodoreda i Vicente Aleixandre, de Martorell; de l’Escola Les Flandes, de Piera; de l’Escola Vinya del Sastret, de Sant Esteve Sesrovires; i de l’escola Joanot Alisanda, de Sabadell.

Objectius del programa

Aquesta formació s’emmarca dins la col•laboració entre Escola Efa i el Programa PDA Bullying d’Equip SEER, que neix com a una iniciativa global que pretén donar una resposta oberta a tota la comunitat del lleure educatiu. Els objectius de la formació són prevenir i abordar els casos de bullying de manera que es puguin detectar millor les situacions de risc, es treballi des de la sensibilització de tot el nostre entorn pedagògic posant la mirada en el treball preventiu, s’entreni la tipificació de casos de maltractament, puguem esdevenir un referent positiu davant de conflictes i facilitem una resolució pacífica des de l’aturada del conflicte fins a la seva reparació.