Completem el tercer curs escolar en que col·laborem amb el projecte Recooperem, una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal l i el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Occidental que permet donar suport a famílies en situació de vulnerabilitat a través de la distribució d’àpats cuinats i, alhora, reduir la quantitat d’aliments en bon estat que van a parar a les escombraries. 

Ahir el nostre equip de les escoles de Castellar del Vallès i Rubí implicades en el projecte va participar en una jornada de formació i agraïment a totes les persones, empreses i entitats que en formen part de forma voluntària. Actualment, els menjadors escolars a través dels quals participem en el Recooperem pertanyen als centres Joan Blanquer, Mestre Pla, Sant Esteve i Sol i Lluna, tots quatre de Castellar del Vallès; i les escoles Montessori, Mossèn Cinto Verdaguer, Nostra Senyora de Montserrat, Torre de la Llebre i 25 de Setembre, de Rubí.

La jornada, que va tenir lloc a la Masia la Muntada de Sant Llorenç Savall, va començar amb una sessió impartida pel tècnic del Departament Salut de La Generalitat de Catalunya, Joan Marc de Miquel, sota el títol “L’Alimentació i la Salut”. La trobada es va completar amb un passeig entre les vinyes i una degustació de productes de proximitat de les finques de La Muntada i la Roca.

L’acte va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez; el president del Consorci de Residus i alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba; l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona i l’alcaldessa de Rellinars, Marta Roqué, entre d’altres. 

Durant la sessió es van donar a conèixer quin seran els distintius que mostraran escoles entitats i empreses col·laboradores del projecte. Alhora es va fer balanç del curs compartint que el projecte ha permès lliurar més de 8.500 àpats en òptimes condicions de seguretat alimentària arribant a 725 famílies de la comarca. 

La darrera jornada de formació, que va aglutinar tots els participans al projecte, va tenir lloc el passat setembre a la Fundació Alícia, a Sant Fruitós de Bages.