Al llarg d’aquest mes de maig hem programat diferents sessions formatives tant en format online com presencial, sempre comptant amb l’experiència de l’Escola EFA i amb l’equip de Campos Estela especialitzat en àmbits de cuina i de lleure.

Curs per millorar l’acompanyament pedagògic en l’alimentació

Una de les propostes del pla de formació que ha despertat més interès entre l’equip es centra en conèixer millor els punts claus per fomentar hàbits d’alimentació saludable i sostenible entre els alumnes.

Prenent com a base la guia alimentària “Petits canvis per menjar millor””, editada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), la formació pretén divulgar aspectes bàsics de la nutrició i aportar consells pràctics per acompanyar els àpats dels infants.

Una de les iniciatives es pot centrar en organitzar petits tallers amb fruita o organitzar tastet per millorar l’acceptació dels aliments més rebutjats. Amb aquesta formació els equips, tant de cuina com de lleure, poden conèixer com definim el menú escolar:

  • Les freqüències recomanades dels diferents grups d’aliments.
  • Com incrementem aliments com llegums, hortalisses o fruites
  • Com podem reduir de forma progressiva el sucre del iogurt
  • Quins aliments de temporada i proximitat formen part de la Dieta Mediterrània

Primers Auxilis

Amb aquest curs hem après a ser més conscients de les situacions de risc més habituals durant les activitats de lleure. Alhora aprenem quina és la millor manera d’intervenir en petits accidents que poden formar part del dia a dia en l’àmbit escolar.

Altres cursos que completen el pla de formació durant aquest mes es centren en la gestió de les conductes disruptives, per posar un exemple més.