Un taller de cuina per compartir noves receptes amb peix i la xerrada “Assertivitat: comunicació amb 7 sentits” han estat alguns dels eixos de la jornada de formació “Entrenem-nos per canviar” que hem organitzat aquest dissabte 19 d’octubre a la casa de colònies La Llobeta d’Aiguafreda (Vallès Oriental), amb la participació d’uns 70 professionals del lleure educatiu i la cuina a les escoles.

Després de l’esmorzar i la benvinguda, el director de Campos Estela, Martí García, ha ofert unes paraules sobre com afrontem el canvi. Documentades gràficament pel consultor pedagògic Juanjo Fernández Sola, les reflexions abordaven el canvi com a mitjà, que implica flexibilitat i que demana lideratge. A continuació els equips s’han distribuït en dos grups de treball: lleure educatiu i cuina.

Comunicació assertiva i plantejament pedagògic

L’equip de lleure i el de gestió han assistit a una xerrada amb en Juanjo Fernández Sola sobre com aconseguir comunicació eficaç i assertiva en l’entorn de treball que contribueixi a la cohesió de l’equip i millori els canals amb les famílies i la direcció de les escoles.

Tot seguit hem donat continuïtat a la sessió sobre el plantejament pedagògic amb la que vam estrenar aquest curs. De forma conjunta hem treballat per optimitzar l’espai i temps de que disposem, els materials que tenim i els recursos humans amb els que comptem. Alhora hem compartit idees per millorar la comunicació, posar en valor les nostres iniciatives davant de la comunitat educativa i avaluar la nostra feina a través de l’escolta.

Noves receptes amb peix

A través del programa Cuinem Salut, que aglutina  les sessions de formació contínua dels equips de cuina, hem elaborat algunes receptes noves amb peix amb l’objectiu de millorar el seu consum entre els nens i nenes a través de plats fàcils, nutritius i que tinguin bona acceptació.

  • Caçó adobat
  • Mandonguilles de lluç i calamar
  • Marmitako de peix espasa
  • Truita de gambes i peix

Per completar la jornada, també hem fet un repàs al nou sistema de comandes per agilitzar i facilitar processos des de la cuina de cadascuna de les escoles. La jornada s’ha completat amb un dinar d’equip amb un arròs cuinat per l’equip d’Eix Estels a la casa de colònies La Llobeta.