El taller del nostre programa Cuinem Salut i una sessió de formació van ser els eixos de la trobada “Som Canvi, Fem Camí”, que l’equip de Campos Estela va organitzar aquest dissabte 21 d’octubre. La trobada, que va aplegar  professionals tant del lleure educatiu com la cuina a les escoles, es va desenvolupar a La Llobeta, una casa de colònies d’Eix Estels ubicada a Aiguafreda (Vallès Oriental).

Després de l’esmorzar i la benvinguda, els equips es van distribuir per grups de treball. D’una banda, l’equip de cuina va participar en una sessió del programa Cuinem Salut, que pretén potenciar la formació contínua i cuinar plegats els plats nous de temporada que recull el menú escolar.

Receptes del Cuinem Salut

En aquesta ocasió, les receptes protagonistes van ser algunes de les que formaran part aquest curs del projecte educatiu Farinetes Tour que, en ocasió del 50è aniversari de Campos Estela, pretén retre un homenatge al receptari de les àvies. Alguns dels plats que tastaran els nens i nenes que dinen als nostres menjadors són:

  • Olla de l’àvia: escudella feta amb un bon brou i que combina cereals com l’arròs i els fideus de blat, llegums com els cigrons, verdures i carn d’olla i botifarra. Es servirà com a plat complet el pròxim divendres 10 de novembre
  • Natilles casolanes: recepta fàcil i saborosa, de les que fan festa, i que els escolars també tastaran el pròxim 10 de novembre.
  • Pasta amb carbonara vegetal: uns macarrons fets amb ceba, pebrot verd i vermell, carbassó i liquat d’arròs que formen part del menú del Meatless Day.
  • Cap-i-pota: un d’aquells plats que es servien a les fondes com a esmorzar de forquilla el dia de mercat i que els infants tindran l’oportunitat de fer-ne un petit tastet durant el 2on trimestre.

Formació de l’equip de lleure per millorar el servei a les escoles

D’altra banda, el grup de treball del lleure va participar en diverses sessions per posar la mirada en nous reptes que fomentaran la innovació i l’adaptació al canvi, que va comptar amb l’assessorament de l’Escola EFA. Alguns dels canvis posats en valor per a la transformació de les organitzacions van ser la transparència, el treball en xarxa, l’empoderament dels equips, l’experimentació i els propòsits que permeten avançar en un món digital i oferir un millor servei a les escoles, els infants i les seves famílies.

La jornada es va completar amb un dinar de l’equip i un circuit pels arbres coordinat gràcies al monitoratge de l’equip d’Eix Estels.