L’equip de Campos Estela ha organitzat cinc jornades d’esports i jocs adaptats a l’Escola Mossèn Cinto de Folgueroles (Osona) amb la participació excepcional de l’atleta adaptat en cadira de rodes Roger Puigbo, com a pare de l’escola. L’atleta osonenc, participant als Jocs Paralímpicos de Atenas 2004, Pekín 2008 i Londres 2012, s’ha sumat al través d’ una sessió d’atletisme en cadira de rodes i una xerrada de sensibilització amb els nens i nenes

Les activitats, que s’han desenvolupat entre el 27 i 31 de març, han inclòs l’atletisme adaptat en cadira de rodes i diverses propostes dissenyades per l’equip de monitors i monitores per promoure el lleure inclusiu. Tots els nens i nenes han tingut l’oportunitat de participar en una cursa a cegues, jugar a bitlles i a futbol amb els ulls tapats, fer llançaments de pilota asseguts en una cadira o experimentar amb el jocs dels sons.

A més, també han rodat amb la Vospa, la bicicleta adaptada que forma part del projecte Vospa Tour i les bicicletes de competició que l’atleta osonenc Roger Puigbo ha cedit especialment per a l’ocasió. Així 200 infants han tingut un primer contacte amb l’atletisme adaptat en cadira de rodes i altres jocs i esports adaptats.

Pel que fa a les xerrades de sensibilització, Roger Puigbo va compartir la seva experiència per conscienciar els nens i nenes que cal dur casc quan anem en bicicleta ràpid o quan practiquem algun esport en que s’ha de protegir el cap. Els infants van resoldre els seus dubtes sobre la seva experiència com a esportista d’elit i també sobre alguns aspectes de la seva vida quotidiana. A la pregunta sobre quina competició guarda millor record Puigbo va parlar de quan va quedar Subcampió del Món de 800 m T 53 l’any 2011, una prova dels IPC World Athletics Championships a Christchurch (Nova Zelanda).

Durant aquest curs 2016-17 l’equip de Campos Estela ha engegat el Vospa Tour amb l’objectiu  de contribuir a la sensibilització sobre la inclusió en l’àmbit escolar durant l’estona de menjador. Per viure aquesta aventura 4.200 nens i nenes d’escoles del Barcelonès, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Anoia, Alt Penedès i Osona compten amb un passaport ben especial que van segellant a mida que participen en les activitats proposades.