En els darrers dos cursos escolars s’han lliurat més de 7.000 d’àpats a famílies en situació de vulnerabilitat des de cuines gestionades per Campos Estela a escoles de Castellar del Vallès i Rubí, arran de la participació de l’empresa en el projecte Recooperem, una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la gestió de Residus de la mateixa comarca.

Aquestes dades s’han donat a conèixer en una jornada de formació, organitzada el passat 7 de setembre pel Consell Comarcal, el  Consorci, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), a la Fundació Alícia del Mon Sant Benet, a Sant fruitós de Bages.
L’acte va comptar amb una sessió formativa en seguretat alimentària, sobre el projecte de la Nevera solidària, una visita a les instal·lacions d’Alícia i una màster class sobre aprofitament alimentari que, en acabar, va incloure un tastet de les receptes. Alguns dels plat cuinats a partir de fruita madura o restes d’altres àpats van ser hamburguesa de llegums, lasanya de llenties, gelat de plàtan i maduixes o mandonguilles elaborades amb sardines.

En acabar la jornada els equips de cuina van rebre un diploma en reconeixement a la seva contribució i implicació en el projecte. La jornada va comptar amb l’assistència d’Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès; Ricard Torralba, president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i alcalde de Sant Llorenç Savall; Xavier Reinaldos, director adjunt de l’Agència de Residus de Catalunya; i Cristina Pérez, subdirectora general de Coordinació de la Salut Pública.

El projecte Recooperem té dues vessants:

  • Social: mitjançant l’equitat de la distribució d’aliments entre les persones més vulnerables
  • Mediambiental: a través de la conscienciació sobre el problema del malbaratament alimentari i la reducció de la generació de residus.

Actualment el projecte Recooperem compta amb la participació de la cuina d’11 escoles de 7 municipis i es treballa per tal que altres poblacions de la comarca s’hi adhereixin. El projecte compta amb el recolzament d’empreses de restauració, ajuntaments, així com entitats socials que participen en la logística de la distribució d’àpats cuinats amb els màxims estàndards de qualitat i seguretat alimentària.