L’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Fundació Alícia van presentar ahir una jornada per donar a conèixer experiències innovadores en l’àmbit dels menjadors escolars. A través de diferents presentacions es va subratllar la importància que cal fer una aposta per una alimentació saludable i sostenible alhora de manera que, mitjançant diferents eines, el menjador sigui un espai més respectuós amb els infants i també amb l’entorn. L’objectiu és que els nens i nenes que dinen al menjador guanyin en autonomia i aprengui a autogestionar-se, escoltant-se a si mateixos per saber quan estan saciats o comptant amb un espai per compartir les seves propostes tant pel que fa a l’alimentació com a les estones de lleure educaitu.

La jornada, que va comptar amb la participació de 80 assistents, va servir de marc per a la presentació dels nous materials i documents de l’Agència de Salut Pública (ASPCAT) de la mà de Gemma Salvador i Maria Manera. 

Per posar punt i final es van projectar una sèrie de vídeos per recollir la veu de l’infant. També es va fer un taller de cuina saludable, de proximitat i temporada amb receptes basades en peix i llegums. La proposta per als menjadors escolars des d’ASPCAT es basa en donar més protagonisme als llegums, les hortalisses, la fruita iel peix a la cuina dels menjadors escolars, fomentant els valors de la Dieta Mediterrania.