Al menú d’aquest trimestre trobareu la icona del “no sugar day” per marcar quines jornades dediquem a treballar com ens acostumem de forma gradual al iogurt natural sense sucres afegits.

El sucre ha d’estar present en l’alimentació dels infants perquè contribueix al seu correcte desenvolupament. Però prendre en excés, quan prové d’aliments preparats o brioixeria industrial i no dels sucres presents als aliments naturals, pot perjudicar la salut.

El sucre és un nutrient fonamental pel cervell i el sistema nerviós, però a més també és una aportació calòrica essencial per als nens, ja que es troben en constant creixement i de forma habitual duen a terme activitat física.

El sucre s’ha convertit en un aliment de consum elevat de productes que no són naturals i cal reduir el seu consum. Una aportació excessiva està relacionada amb la obesitat infantil, càries dental i altres malalties. Per tant, cal fixar-se en la piràmide alimentària que ens indica que el seu consum ha de ser ocasional o en petites quantitats, només per a dies especials.

 Recomanacions més saludables:

  • Reduir la quantitat de sucre afegit a poc a poc fins a arribar a menjar l’aliment natural.
  • Cuinar els àpats de forma casolana amb aliments frescos.
  • Preparar gelats casolans amb iogurt natural i fruita (sense afegir sucres).

L’opció més saludable pels petits de la casa sempre serà obtenir sucres d’aliments que continguin carbohidrats saludables com les fruites, les verdures, els llegums, els cereals integrals o la llet, evitant així els sucres afegits. En definitiva, cal evitar afegir sucre els aliments i les preparacions, especialment en el cas dels infants i així els ajudarem a prevenir malalties.

Per a més informació podeu consultar el Portal Faros de l’Hospital Sant Joan de Déu, l’observatori de salut per a les famílies.