L’equip de Campos Estela imparteix un taller de cuina a un grup d’assistents al Congrés IT World Edu que, durant els dies 16 i 17 d’abril, va reunir els màxims representants de la innovació tecnològica en l’àmbit educatiu.

Els participants al taller van tenir l’oportunitat de cuinar unes receptes saludables, fer un tast i conèixer de primera mà alguns detalls del projecte educatiu Pesa i Pensa, que permet sensibilitzar els alumnes sobre el malbaratament alimentari al menjador escolar i en el qual l’App web té un paper fonamental. El Pesa i Pensa és un dels projectes que té l’oportunitat de compartir la seva experiència a través de la iniciativa europea ECOWASTE4FOOD, amb la implicació directa de l’Agència de Residus de Catalunya.

En una trobada en la qual es donen a conèixer les últimes tendències en solucions tecnològiques aplicades a l’aula, el taller de cuina va servir de marc per presentar com es poden aplicar les TIC durant el temps de menjador escolar amb l’objectiu de reduir el malbaratament, sensibilitzar les generacions futures perquè adoptin models de consum sostenibles i, al mateix temps, millorar la gestió de la cuina i el menjador escolar.

Amb l’experiència de quatre cursos des de l’inici del projecte Pesa i Pensa, el registre sistemàtic de les dades per part dels nens i nenes juntament amb la reflexió posterior que els monitors realitzen amb ells, aconsegueix reduir el malbaratament en un 70% de mitjana. Actualment 30 escoles catalanes estan adherides al projecte Pesa i Pensa.

Receptes saludables i delicioses per obrir el Congrés IT World Edu

L’equip de Campos Estela, que aquest curs celebra el 50è aniversari, va proposar una selecció de plats per tal que els assistents els elaboressin per equips:

  • – Rotllets de primavera a full d’arròs farcits de vegetals amb salsa de soja i llima.
  • – Tàrtar de tonyina amb guacamole i uns wraps de cogombre, tomàquet, alvocat i formatge crema amb herbes i germinats.
  • – Brunoise de maduixes amb iogurt a la vainilla i encenalls de xocolata negra.

Organitzat pel Clúster Edutech amb la col·laboració de Eurecat i el suport de la Generalitat de Catalunya, el congrés va permetre accedir a projectes en línia d’aprenentatge adaptatiu, iniciatives d’ensenyament a distància que complementen les classes tradicionals i el paper rellevant que el llenguatge audiovisual va adquirint entre les noves generacions com a nova forma d’impulsar l’aprenentatge.