Els ous farcits amb bonítol del Nord es uns dels plats que més triomfen entre els nens i nenes. Es tracta d’una recepta que hem decidit preparar amb bonítol del Nord enlloc de tonyina. El bonítol us direm que representa la gamma més alta dins dels túnids pel seu exquisit sabor, suau textura i to blanc. La tonyina clara té un color mes vermellós i la seva textura no és tan fina.
La pesca del bonítol del nord és duu a terme els mesos d’estiu, quan els bancs de bonítol s’endinsen a les aigües del Golf de Biscaia. Aleshores és quan els arrantzals pesquen els bonítols d’un en un fent servir mètodes tradicionals selectius i ecològics.
Aquest tracte exquisit que se li dona garanteix la qualitat i la frescor del mateix, cosa que no succeeix amb altres arts de pesca menys selectives.
Desitgem que gaudiu d’aquesta recepta amb la família.

Ingredients (4 persones):

  • 6 ous
  • 150 gr. de bonítol del Nord
  • 100 gr. de maionesa

Elaboració:

  1. Posem una cassola amb aigua i coem els ous entre 8 i 9 minuts (segons la mida).
  2. Obrim les llaunes de bonítol i aboquem el contingut en una escorredora mentre fem la resta de preparació. Necessitem escórrer prou bé l’oli perquè si no ho fem el resultat final no serà el desitjat.
  3. Tallem els ous per la meitat, pel costat llarg.
  4. Amb l’ajuda d’una cullereta, els retirem els rovells i els reservem d’una banda i, per una altra, les clares.
  5. Els rovells, amb les mans ben netes, els esmicolem i aixafem.
  6. D’altra banda, fem el mateix amb el bonítol ben escorregut. Ho trenquem fins a deixar-ho molt desfet.
  7. Ara barregem els rovells, el bonítol i la maionesa.
  8. Introduïm el farciment en una màniga pastissera i emplenem els ous que haurem disposat en una safata per a treballar més còmodament. A casa també podem fer servir una cullera, enlloc d’una mániga.