Els forners locals treballen de manera artesanal el pa integral que ens porten a cada escola. Durant aquest curs hem fet alguna visita per conèixer el procés de primera mà i apreciar com es fa el pa fet de cereals integrals amb farines de proximitat.

De manera progressiva estem substituint el pa normal de farina refinada per les varietats integrals. En aquest sentit, veureu que al menú d’aquest tercer trimestre ja surt reflectit que els nens i nenes en mengem dos cops a la setmana a les escoles. Fins i tot, en algun centre educatiu s’ha escollit incrementar aquesta periodicitat encara més a la comissió de menjador.

Tal i com ens recomana la nova “Guia de l’alimentació saludable en l’etapa escolar” apostem per anar incrementant la seva quantitat degut a l’aportació de fibra de més qualitat del cereal integral.

Un dels beneficis és que fa que l’energia actuï de manera més constant i duradora, que arribi a l’organisme a poc a poc, sense excés. Segons la Guia de l’Alimentació saludable en l’etapa escolar cal potenciar la utilització de varietats integrals de cereals i el pa, junt amb la pasta i l’arròs, cada vegada està més present a la dieta dels nens i nenes.