A través de la nostra col·laboració amb el projecte Recooperem i l’experiència amb el programa educatiu Pesa i Pensa hem participat a la trobada “Municipis, circularitat i sostenibilitat alimentària” una oportunitat per intercanviar experiències al voltant de les pèrdues i malbaratament d’aliments així com d’iniciatives d’aprofitament alimentari amb les que col·laborem.

En aquesta jornada de diàleg a Castellar del Vallès la xef Ada Parellada ha explicat com veure una panera amb trossos de pa sense molla va inspirar el projecte Pesa i Pensa. En aquest sentit ha compartit una anècdota de quan la seva àvia Dolores a la Fonda Europa de Granollers va ser la primera en regalar el pa amb l’àpat i com ella mateixa, al cap d’unes quantes dècades, l’ha tret al seu restaurant Semproniana de Barcelona si no és que el client li demana expressament el servei del pa.

Dies abans de la jornada, les nostres cuineres van participar en una jornada formativa del projecte Recooperem d’aprofitament alimentari per encarar la nova etapa del projecte.