El projecte Pesa i Pensa ha participat en una acció de sensibilització sobre el malbaratament alimentari entre escoles escoceses i catalanes en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR, European Week for Waste Reduction). L’acció, promoguda a casa nostra per l’Agència de Residus de Catalunya i, a Escòcia, per Zero Waste Scotland ha permès que els alumnes compartissin la seva visió sobre el malbaratament.

Els nens i nenes de l’Escola 25 de Setembre de Rubí (Barcelona) han compartit la seva experiència sobre el malbaratament mitjançant el projecte “Pesa i Pensa” a través d’una videotrucada amb alumnes de Cambusbarron Primary School d’Stirling (Escòcia). En aquesta escola escocesa l’entitat Forth Environment Link (FEL) desenvolupa un projecte educatiu que comparteix el mateix objectiu, el de reduir el malbaratament alimentari.

Els alumnes escocesos i catalans van parlar de quins eren els seus aliments favorits, quins creien que eren els aliments més malbaratats al menjador escolar i quines solucions proposaven per reduir el malbaratament.

Per posar un exemple, els alumnes catalans van compartir que els aliments més malbaratats a la seva escola són amanides, verdures i peix, mentre que, a través de les dades recollides a l’aplicació del Pesa i Pensa, la conclusió és que les llegums són el tipus d’aliment que genera més malbaratament. Els alumnes escocesos van compartir amb els catalans que l’amanida també és un dels aliments més malbaratats i també les jacket potatoes, unes patates rostides que es farceixen amb coleslaw, una mescla de verdures com col, pastanaga o ceba.