En dies de primavera sempre tindrem dies encapotats i amb ruixats en que els equips de lleure tenen ben a prop el pla de pluja, amb múltiples opcions per a organitzar jocs d’interior. Com diu el refrany “A l’abril, aigües mil” i no sempre tenim tanta llibertat d’anar al pati després de dinar, per poder gaudir del bon temps i jugar amb els companys i companyes.

Els dies d’abril, maig i juny, especialment, el pla de pluja sempre es troba a punt al menjador per fer un munt d’activitats que substitueix a les propostes que estan fixades de forma habitual als calendaris i graelles del temps del migdia.

A través d’aquest pla de pluja els equips de lleure organitzen els grups d’infants i joves en els espais que tenim disponibles en cas de no poder sortir al pati. És el moment en que el coordinador o coordinadora del centre buscarà els recursos al pla de pluja i es recolzarà en la inspiració dels monitors i monitores que sempre aporten noves idees per a gaudir d’aquests dies i viure’ls en un ambient el més relaxat possible. A les escoles aquests dies de pluja organitzem diferents tipus activitats:

  • La papiroflèxia, que desenvolupa la paciència, constància i psicomotricitat fina, millorant les competències de cada nen i nena.
  • El ioga, que els ajuda a gaudir d’una atmosfera de calma i la relaxació, juntament amb la millora de la postura corporal.
  • Els jocs de taula, que són ideals per aquests dies, ja que promocionen el joc amb els companys, on poden evolucionar la seva memòria, observació i imaginació.
  • Els jocs amb materials reciclats són sempre un a cert perquè amb qualsevol material en desús es pot aconseguir fer-ne un joc ben divertit. És el cas de l’escola que ha recreat el tradicional joc conegut amb el nom de bilboquet o balero, amb un envàs netejat de iogurt, amb un fil de llana i, a l’altre extrem, un tap de suro de vi.
  • Els jocs de construcció amb peces de Lego són un gran estímul per les seves aptituds de concentració i creativitat.