Durant el primer trimestre hem estat treballant receptes de comarques que són tradicionals de la cuina catalana i que ens parlen de la cultura del nostre territori. En tenim una pila de seleccionades, totes amb una història al darrera. I, poc a poc, les anirem incorporant al menú de les escoles i en difondrem les vídeo-receptes perquè les pugueu cuinar també des de casa. Al menú d’aquest segon trimestre comencem a introduir alguns d’aquests nous plats per a una tornada a l’escola amb tota la il·lusió i insistint de nou en les mesures de seguretat implantades durant aquest curs.

Alhora, seguim promovent les jornades meatless day per reduir la ingesta de carn, impulsant la introducció d’aliments integrals, donant a triar la fruita en dies assenyalats i oferint tastets de nous plats per tal que els nens i nenes s’hi vagin acostumant a poc a poc. Com a novetat, durant aquest trimestre proposem acostumar-nos de forma gradual al iogurt sense sucre amb el nom de no sugar day, a introduir varietats de peix fresc i/o blau, a portar a totes les escoles un oli aromatitzat amb julivert o altres aromàtiques que ajuda a millorar l’acceptació de  les verdures conegut com a xipi-xipi i a recuperar els plats inspirats en el nostre 50è aniversari que cuinaven els nostres avis i àvies, batejat al menú coma iaia’s day.

  • Iaia’s day:  plats típics de la nostra terra que cuinaven els nostres avis i àvies
  • Blau o fresh: introducció de varietats de peix fresc i/o blau
  • No sugar day: iogurt sense sucre afegit per acostumar el paladar de forma progressiva
  • Meatless Day: promoció del consum de proteïna vegetal
  • Fets al col·le: elaboració pròpia, amb receptes ben casolanes
  • Triem la fruita: diferents varietats a escollir, sempre de forma assistida per part de l’equip de monitors que s’encarreguen de seguir les normes de seguretat
  • Integral si t’atreveixes: aliments com l’arròs, la pasta o el pa, amb propietats beneficioses pels infants
  • Tastets: introducció progressiva al menú de nous aliments o receptes per tal d’aconseguir l’acceptació per part dels infants poc a poc.
  • Xipi-xipi: introducció d’olis amb herbes aromàtiques que ajuden a menjar millor la verdura

PLATS DESTACATS AL MENÚ DEL 2on TRIMESTRE

Durant aquest primer trimestre tindrem uns fabulosos macarrons amb salsitxes, representatius de la comarca del Barcelonès; una bona escudella amb carn d’olla, patrimoni de la cuina catalana; i uns bunyols de bacallà fets per nosaltres, els típics que es cuinen durant època de Quaresma i que, en aquest cas, hem associat a la comarca del Vallès Occidental, tot i que en realitat són un clàssic de qualsevol comarca catalana.

Macarrons amb salsitxes: sabíeu que l’origen d’aquesta recepta és de 1835?

Al receptari de “Cuynera Catalana” trobem una de les primeres receptes de pasta escrites a Europa. Una de les seves característiques inconfusibles és que la pasta està cuita a la catalana, més suau, amb un temps de cocció més llarg que la pasta al dente dels italians.

 Escudella de l’àvia amb carn d’olla amb verdures pasta i cigrons

Olla cuinada de forma tradicional en homenatge als avis i àvies que ens van acompanyar en la celebració del 50è aniversari de Campos Estela. Sense dubte una de les receptes més típiques de l’hivern i de les més arrelades a la nostra cultura.

Bunyols de bacallà casolans: Un clàssic de la cuina del bacallà

Recepta típica dels divendres de Quaresma a Catalunya amb un aliment que està present a la cuina catalana gràcies a les tècniques de salaó. Són les que permetien que el bacallà no es fes malbé i se n’aprofitessin totes les parts.