Els equips de cuina han organitzat una trobada per preparar les receptes amb productes de temporada que trobarem al menú del segon trimestre com poden ser la carbassa, la col o els moniatos.

La reunió ha servit perquè les cuineres comparteixin les inquietuds del dia a dia, perfeccionar la cocció d’alguns aliments com els llegums, treballar els estofats perquè quedin ben tendres, posar en valor la importància d’un bon sofregit com a base dels plats, fer un repàs de trucs per espessir les salses i, molt especialment, cuinar plats nous amb aliments de temporada.

Les noves receptes cuinades a la sessió del programa Cuinem Salut són:

  • Crema de carbassa i mill

Un plat de verdura que incorpora un cereal molt nutritiu, sense gluten, que aporta ferro, calci, fósfor, silici, magnesi i vitamines del grup B i A.

  • Trinxat de col

Una recepta tradicional de la cuina de muntanya a l’hivern per gaudir-la i donar-la a conèixer entre els infants que encara no l’hagin tastada

  • Pollastre amb salsa de moniato i pipes

Un plat que ens permet cuinar el pollastre amb una recepta original que inclou dos aliments que combinen molt bé entre si com són el moniato i les pipes

En aquesta reunió també s’ha comptat amb l’experiència d’un cuiner que treballa in situ per explicar detalladament aspectes concrets de cadascuna de les receptes noves. Alhora s’han repassat els receptaris on s’enumeren els ingredients i es descriuen les tècniques recomanades per elaborar els menús.