Aquest mes d’octubre ens centrem en el repte “Visca les nostres cuineres i cuiners”, una oportunitat per reconèixer la seva feina coincidint amb el Dia Internacional dels Xefs el pròxim 20 d’octubre.
Per tal d’organitzar les activitats, els responsables de lleure compten amb un recull de fitxes pedagògiques que són un recurs per als equips de monitors i expliquen amb detall tant la dinàmica com el temps i els materials per a dur-la a terme. Alineat amb l’eix del Bo dins del projecte educatiu Bo, Sa i Sostenible, el repte d’octubre inclou les següents propostes.
- Entrevistem a l’equip de cuina: organitzem sessions de preguntes per desvetllar curiositats i les plasmem en un mural
- Tutti Frutti: cada infant representa una fruita i canvien de lloc en sentir el seu nom
- Fem-nos un barret de cuiner/a: deixem volar la imaginació i, amb cartolines i elements reciclats, creem un barret de xef.
- Cantem-ho: aprenem cançons com “Sóc un cuiner” o “La sopa” o “Una plata d’enciam”
- Sopa de… cada infant representa un ingredient que entra o surt de la cassola imaginària en sentir l’aliment que representa
La idea d’organitzar el lleure educatiu segons reptes mensuals sorgeix en començar el curs passat, quan Campos Estela crea una sèrie de propostes seguint el mètode que ens fa avançar cap un menjador “Bo, Sa, Sostenible i Segur”. El projecte educatiu compta amb un dossier pedagògic que ens permet treballar el gust per la bona cuina, traçar un camí cap a l’adquisició d’hàbits saludables i desenvolupar la nostra activitat amb un impacte social i ambiental positiu des del compromís amb l’entorn.