Les trobades del programa “Cuinem Salut” ens serveixen per treballar junts algunes de les receptes noves del curs, per posar en comú algunes tècniques i per intercanviar informació i experiències entre tots els equips de cuina.

Entre les receptes que vam cuinar en aquesta darrera sessió de formació hi ha la que avui han tastat els vailets a les escoles, els tallarines yakisoba. Originaris de la Xina i adoptats per la cuina japonesa, aquest tipus de fideus amb salsa yakisoba ens permeten introduir el sabor d’aliments de vegades rebutjats pels petits. Aquest és el cas de la col i, fins i tot, la ceba tallada en juliana. Com que la salsa yakisoba té alguns ingredients més difícils de trobar aquí us proposem mesclar els ingredients que trobareu a sota fins que ajusteu el sabor que més us agradi.

Ingredients (4 persones):

  • 80gr. Pastanaga tallada a tires primes
  • 60gr. Col tallada en juliana
  • 120gr. Barreja de bolets
  • 200gr. Tallarines
  • Oli d’oliva i oli de girasol

Ingredients per a la salsa:

  • 80gr. Salsa de soia
  • 60gr. Salsa de tomàquet
  • 60gr. Sucre morè o mel

Elaboració

  1. En una olla amb suficient aigua bullint, coem les tallarines, els escorrem i els refredem lleugerament sota l’aixeta.
  2. Els repartim en safates segons les nostres necessitats i els barregem amb un petit xarrup d’oli per a evitar que es peguin entre ells.
  3. Per al sofregit, tallem la pastanaga i la col cortada en mirepoix (aproximadament 1cm) i l’escalfem. Quan ja les tinguem a punt, afegim el xampinyó, prèviament escorregut i rentada, i li donem unes voltes (sobre el foc encara) per a eliminar tota la seva aigua i potenciar el sabor.
  4. Per a la salsa, en cassola, barregem bé la soia amb el tomàquet . Afegim el sucre, i li donem foc per a aconseguir diluir-la. Una vegada esclafeixi a bullir, mantenim el bulliment un minut perquè lligui.
  5. A la passada, barregem la salsa amb el sofregit i repartim propocionalment sobre les safates de pasta.
  6. Barregem bé per a integrar la pasta amb la salsa i, preparem-nos per a triomfar!