Els nens i nenes que dinen als menjadors escolars que Campos Estela gestiona a les escoles de Rubí estan tastant les diferents varietats d’enciams del projecte EcoBodum, impulsat per l’Associació Agroecològica de Can Feliu d’aquesta localitat vallesana.

Les amanides que servim aquesta setmana i la vinent tenen com a ingredient principal els enciams ecològics que arriben dels horts socials de Can Feliu. Són de les varietats meravella, fulla de roure verd i fulla de roure vermell.

Un dels criteris que tenim en compte per a seleccionar els nostres proveïdors és si desenvolupen projectes de responsabilitat social. Aquest és el cas del projecte EcoBodum, que neix gràcies a l’empenta de l’Assemblea d’Aturats de Rubí i el recolzament de l’Associació Agroecològica Can Feliu arran de la cessió d’uns terrenys de 5 hectàrees per part del seu propietari.

La posada en marxa d’aquest projecte ha permès l’autoocupació d’una quinzena de persones integrants de l’Assemblea d’Aturats i ha comptat amb el suport de l’ajuntament de Rubí, sobretot a nivell d’assessorament i formació, així com de l’Obra Social “la Caixa”, que ha fet una aportació econòmica per a la construcció d’un pou que facilita les tasques de rec.

Dels horts socials al menjador escolar

Elaborar l’amanida amb els enciams del projecte EcoBodum ens permet oferir aliments de proximitat i, alhora, minimitzar la petjada ecològica que implicaria el fet de transportar enciams conreats a camps més allunyats del municipi de Rubí.