Una de les millors guarnicions són les verdures en cur. Per això, Campos Estela sempre les inclou al menú escolar. La incorporació del tastet d’api fresc als menjadors de les escoles pot ser un petit repte ja que sabem que als més petits els pot costar una mica. Per fer una presentació atractiva, mirem de fer uns talls de bastonets d’uns 4 x 0,5 cm amb una mica de gràcia i presentar-los en quantitats molt petites o barrejats amb l’amanida.

L’api és una hortalissa sana, lleugera i saciant que proporciona vitamines, fibra i minerals i que és ideal durant l’hivern i primavera, tot i que és fàcil de trobar durant tot l’any. A més, de l’api es poden aprofitar les fulles per fer brous, donar un toc a diferents salses (de tomàquet, bolonyesa, de verdures… ) o vinagretes.

Si voleu veure com el preparem amb molt d’amor a les escoles no us podeu perdre la videorecepta del tastet d’api fresc que trobareu penjada al nostre Canal YouTube, amb la nostra cuinera Isa al capdavant.

Ingredients (4 persones):

  • Un manat d’api (tractar-lo amb amor)

Elaboració:

  1. Rentar l’api per treure sorra i possibles fils i fulles.
  2. Desinfectar les branques que farem servir.
  3. Tallar a bastonets d’uns 4 centímetres de llarg.
  4. Consell: Disposar en un gotet o bol petit o per complementar l’amanida.

 

Uns dels aspectes importants que cal tenir en compte amb l’api és que no es pot congelar cru si s’ha escaldat o cuinat abans i el més important que és la seva conservació ha de ser en nevera.