Aquest curs engeguem un projecte educatiu, el Vospa Tour, que pretén ser un viatge a la diversitat a través de tres eixos: mobilitat, alimentació i emocions. Per participar en aquesta aventura els nens i nenes compten amb un passaport ben especial que aniran segellant a mida que avancin els trimestres.

L’objectiu d’aquesta activitat és contribuir a la sensibilització sobre la inclusió en l’àmbit escolar durant l’estona de menjador. Cada cop que els nens i nenes tinguin un segell nou al “PassaTour”és que hauran viscut una experiència on tots els infants tindran l’oportunitat d’expressar-se, créixer i emocionar-se en igualtat de condicions.

MOBILITAT. La primera parada d’aquest trajecte són els Vospalímpics, un espai de sensibilització sobre la inclusió en les activitats de lleure a través d’esports adaptats i jocs cooperatius. Tots els nens i nenes poden pujar a la Vospa, una handbike ben especial que té per companyes de viatge les bicicletes que vam conèixer el curs passat: les Vispa i la Vespa, feta de peces reciclades.

ALIMENTACIÓ. La segona parada és entorn de l’alimentació i les diferents necessitats alimentàries dels nens i nenes a través dels Sense Days. Durant el primer trimestre, per exemple, preparem un menú sense gluten que ens serveix per parlar de la intolerància a aquesta proteïna que es troba a la llavor de molts cereals i introduir les activitats que posarem en marxa al llarg del curs sobre la diversitat en l’alimentació

EMOCIONS. La darrera parada és el Holi Day, una activitat amb la que els educadors acompanyaran els infants per identificar les seves emocions, a través d’elements visuals, colors i altres recursos, de manera que el fet saber com se senten els ajudi a avançar i superar dificultats.