A més de treballar el lleure inclusiu a través dels jocs adaptats i la diversitat en l’alimentació, el projecte d’aquest curs pretén descobrir el llenguatge de les emocions per tal que els nens i nenes aprenguin a identificar-les. El conte “El Monstre de Colors” de la il·lustradora Anna Llenas ja s’ha convertit en tot un clàssic a les escoles per servir com a font d’inspiració d’activitats que ens ensenyen a saber quan ens hem fet un embolic amb les nostres emocions.

A uns quants menjadors els nens i nenes han triat fer la seva versió del conte per distingir l’alegria, la tristesa, la ràbia o la por. En altres han preparat un emociòmetre que ha permès els infants escollir un color en funció del seu estat d’ànim en el moment d’entrar a dinar o en sortir-ne.

Amb la lectura de diversos contes en veu alta s’han obert debats sobre allò que els ha transmès cada història, explicar què passa i perquè. També s’han fet manualitats per expressar com ens sentim en un determinat moment amb titelles o corones de colors associats a cada estat d’ànim.

Els educadors han provat de submergir els infants en el món de les emocions a través de diferents recursos com jocs, imatges, contes, peluixos, emoticones, elements musicals, pals de pluja, sacs d’olors relaxants, pilotes o globus farcits d’arròs amb cares d’emocions i multitud d’objectes que ajuden a expressar sentiments.