Confiança, proximitat i màxima qualitat.
Compromesos amb tu

Els valors que guien l’activitat de Campos Estela són la confiança, la proximitat, el diàleg amb les escoles i les famílies, la màxima qualitat en les propostes educatives i d’alimentació, la flexibilitat del servei de menjador i la passió per una feina que té el repte de contribuir a un futur millor pels nens i nenes. Per definir com ens podríem comprometre amb la societat i dissenyar plegats unes línies de treball, hem comptat amb les aportacions d’entitats socials, proveïdors, clients i treballadors del nostre equip . Aquesta feina conjunta ens ha permès desenvolupar tot el talent que es genera al voltant de l’organització amb accions que duen a terme membres de l’equip, així com els monitors i monitores de menjador de forma voluntària.

Els objectius del nostre compromís són:

  • Promoure un estil de vida saludable
  • Afavorir la cohesió social
  • Fomentar el respecte pel medi ambient

L’equip de CAMPOS ESTELA va desenvolupar una experiència inclusiva a les escoles a través dels jocs i esports adaptats (Vospalímpics), el descobriment de les emocions (Holiday) i la diversitat en l’alimentació (SenseDays).

ESTIL DE VIDA SALUDABLE

Campos Estela elabora els seus menús seguint els criteris de Dieta Mediterrània i desenvolupa accions per promoure hàbits de vida que beneficiin la salut entre els infants i les famílies, principalment.

 

BERENARS SALUDABLES

L’objectiu d’oferir berenars a les famílies és conscienciar de la importància d’incorporar més fruita fresca en la dieta dels nens i nenes. Durant el curs de 2015/16 vam distribuir 2.000 racions de berenars saludables com són la fruita amb iogurt o la macedònia amb marialluïsa. Ho vam fer en activitats organitzades per ajuntaments i en les presentacions del projecte Olors de la Mediterrània a la comunitat educativa de municipis de Vallès Occidental, principalment.

 

PROJECTE OLORS DE LA MEDITERRÀNIA

A l’octubre de 2014 introduïm un projecte sobre el món de les aromàtiques, convertint-lo en l’eix temàtic del curs. I ho fem de la mà de la Xarxa Parc de les Olors de Catalunya. L’objectiu és que els infants descobreixin i es familiaritzin amb les plantes aromàtiques, principalment a través de la cuina. Treballem a través del sentit del gust (tallers de cuina i degustacions); i també a través de tots els altres sentits (carro de les olors: identificació de varietats d’aromàtiques, planters i horts, treballs de manualitats, sacs d’herbes, etc.). Durant aquest curs donem continuïtat al projecte a través de la figura de Jon Espernallac, un pirata que navegarà d’un poble a un altre de la Mediterrània, compartint els seus coneixements sobre les herbes remeieres que es feien servir a l’època en que es feien llargs viatges per mar.

 

MEATLESS DAY

Des del curs 2013-14 hem introduït de forma trimestral la jornada “meatless day”, que consisteix en oferir un menú sense proteïna animal i substituir-la per proteïna vegetal. Fins al moment hem cuinat més de 10.000 menús del meatless day.

 

 

COHESIÓ SOCIAL

 

EMPRESA AMB COR

Des de 2010 col·laborem amb Càritas Diocesana de Terrassa per recolzar el projecte del menjador social El Bosc, un espai que compta amb un servei diari d’àpats que s’ofereix de dilluns a divendres a persones en situació de vulnerabilitat. Per això, entrem a formar part del conjunt d’entitats que col·laboren habitualment amb Càritas, les anomenades empreses amb cor. A tall d’exemple, vam servir més de 60.000 àpats entre els servits al migdia al menjador El Bosc (Rubí) i els que distribuïm entre els usuaris de cara al sopar i que procedeixen de les mostres testimoni i els excedents de cuina.

 

TALLERS DE CUINA PER A ENTITATS SOCIALS

Des de novembre de 2009, organitzem de forma setmanal un taller de cuina que s’ofereix de forma voluntària als alumnes de la Finca Font del Ferro (Rubí), una empresa municipal constituïda per oferir una alternativa formativa-laboral a persones adultes amb discapacitat psíquica del municipi. Al llarg de l’any són 40 sessions de tallers de cuina impartides de forma voluntària per membres de l’equip de Campos Estela. Comptem també amb les seves plantes de Nadal i les roses de Sant Jordi per acompanyar-nos en dates tan assenyalades.

Col·laborem amb l’Associació Gabella-Centre Compartir (Barcelona) una entitat social que pertany als germans Maristes i està ubicada al barri Gòtic. La nostra contribució al seu projecte educatiu és a través de l’organització periòdica de tallers de cuina adreçats a joves en risc d’exclusió social.

RESPECTE PEL MEDI AMBIENT

 

PROJECTE “PESA I PENSA – WEIGHT AND THINK”

A finals del curs 2013-14 comencem amb una prova pilot del que serà el nostre projecte contra el malbaratament alimentari, el Pesa i Pensa. La iniciativa neix de l’observació directa dels residus generats en un sol àpat i ho fem a través de la co-creació amb els mateixos alumnes. A les poques setmanes de posar en marxa la idea, la generació de residus es redueix en un 35%. Actualment la reducció en el malbaratament és d’un 50% i uns 3.000 infants estan desenvolupant el programa als menjadors escolars.

 

PESA I PENSA, PAS A PAS
  • Gener 2014: Pesa i Pensa es posa en marxa a través d’una prova pilot a l’Escola Les Flandes (Piera, Anoia).
  • Novembre 2014: L’activitat contra el malbaratament alimentari s’inscriu a la VI Setmana Europea de Prevenció de Residus. Es desenvolupa a 5 escoles del Vallès Occidental, Baix Llobregat i Penedès.
  • Febrer 2015: L’Agència de Residus de Catalunya nomina el projecte per al Premi European Week for Waste Reduction (EWWR) en la categoria d’empresa.
  • Març 2015: L’informatiu juvenil de Televisió de Catalunya i el magazine de Barcelona Televisió es fan ressò del projecte.
  • Abril 2015: La iniciativa accedeix a la fase final del Premi Europeu de Prevenció de Residus. Comparteix camí amb dos candidats catalans en altres categories.
  • Maig 2015: El projecte rep el certificat de finalista dels Premis EWWR a Budapest.
  • Setembre 2015: Pesa i Pensa esdevé el cas pràctic de setembre a la web oficial de la EWWR. Es presenta a París en la jornada de mobilització de la Semaine Européenne de la Réduction des Déchets (SERD).
  • Novembre 2015: El Pesa i Pensa desenvolupat a l’Escola Sant Domènec (La Ràpita) rep el Premi Escoles Verdes.
  • Desembre 2015: Integració a la prova pilot del PROJECTE REOOPEREM en col·laboració amb Càritas i Ajuntament de Castellar.

 

DEL VOSPA TOUR A L’ESCOLA ESPORTIVA DE L’HOSPITAL SANT JOAN DE DEU

Durant el curs 2016/17 més de 4.200 nens i nenes van participar en el projecte educatiu Vospa Tour. El programa està centrat en experiències inclusives a través del joc i de l’esport adaptat (Vospalímpics), la identificació de les emocions (Holiday) i la diversitat de l’alimentació a través de jornades que donen a conèixer les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries entre els escolars (SenseDays). La culminació de el projecte va tenir lloc amb la donació de la handbike Vospa a l’Escola Esportiva de l’Hospital Sant Joan De Déu de Barcelona el novembre de 2017. Des de llavors, els nens i nenes que participen en el Programa del Servei de Medicina Física i Rehabilitació compten amb un recurs més que els aporta autonomia, il·lusió i somriures, la bicicleta adaptada del Vospa Tour.

RECOOPEREM

Des de desembre de 2015 ens sumen al programa Recooperem “accions contra el malbaratament alimentari” impulsat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. De la mà de la Regidoria d’educació de l’Ajuntament de Castellar del Vallès i Càritas es busca aprofitar el menjar sobrant i les mostres testimoni de cara als menjadors socials.

 

OLICLAK

El sistema oliklak permet recollir l’oli usat tant de la nostra Cuina Central, ubicada a Rubí, com de les escoles del municipi on oferim el nostre servei de cuina. És la nostra contribució al projecte Rubiclak que impulsen des del Centre d’Educació Especial (CEE) Ca n’Oriol de Rubí. A través d’aquest projecte els alumnes d’aquesta escola aprenen a treballar en equip i tenen una experiència formativo-laboral. Amb el sistema oliklak s’evita el risc que l’oli usat pugui contaminar l’aigua i, a més, aquest residu es converteix en combustible biodièsel.

 

PLANIFICACIÓ DE COMPRES PER REDUIR MALBARATAMENT

La nostra política de compres contempla els mecanismes per tal que les comandes d’aliments es planifiquin ajustant al màxim els processos de producció. En aquest sentit, una de les inquietuds i compromisos del departament responsable de compres i dels propis/es cuiners/es és prevenir el malbaratament d’aliments en origen i combatre la manca de previsió que podria generar un excedent d’aliments, en la mesura que sigui possible.

 

MINIMITZACIÓ DE PACKAGING

Un dels punts que exigim als nostres proveïdors és que els aliments arribin a les nostres cuines amb el mínim embolcall possible amb l’objectiu de minimitzar l’impacte dels residus, de forma destacada amb els packaging de plàstic.

el nostre blog

Pods Embed Error: ORDER BY contains SQL that is not allowed.