BO, SA I SOSTENIBLE
... aquest és el nostre camí

L’espai de migdia és un moment educatiu important dins de la jornada escolar, no només perquè ocupa una àmplia franja de temps, sinó també per la importància dels aspectes educatius que es treballen: Hàbits d’alimentació saludable, hàbits a taula, valors i convivència, experiències d’oci.

Bo

Cuinar amb productes frescos a l'estil casolà

Repensar receptes de la cuina catalana per fer-les més apetitoses

Repensar receptes de la cuina catalana per fer-les més apetitoses

Sa

Fomentar la Dieta Mediterrània

Assegurar una alimentació inclusiva per a tots

Garantir els màxims estàndards de seguretat alimentària

Sostenible

Cuinar aliments de temporada, productes de proximitat

Reduir el malbaratament alimentari i recuperar el valor dels aliments

Collaborar amb iniciatives per aprofitar els àpats amb entitats socials

Adaptem el contingut d’aquest projecte a la realitat de cada escola en funció de la línia pedagògica a seguir, la seva normativa, els objectius o els protocols d’actuació. L’equip de menjador de cada escola treballa amb una carpeta a totes les nostres propostes educatives són obertes. Això ens permet treballar-les juntament amb la comissió de menjador i adaptar-los a la línia educativa de cada escola. El projecte educatiu està pensat per dur-se a terme al llarg de tota l’escolarització dels nens. I inclou tots els aspectes educatius que es duran a terme durant aquest període. L’equip de Campos Estela té la inquietud de millorar dia a dia. Per això, introduïm projectes complementaris que ens ajuden a avançar cap als nostres reptes.

Proyectos educativos

Acllida

Per ajudar a les famílies a compatibilitzar la vida familiar i laboral, oferim acollides de matí. Bon dia és una estona per esmorzar o berenar amb els companys, fer manualitats o jocs de taula. Oferim un esmorzar saludable per proporcionar als nens i nenes l’energia necessària per afrontar les classes.

Casales d’estiu

L’estiu és un moment educatiu diferent i important en la vida dels nens i nenes. És per això que hem d’aprofitar per proposar noves experiències d’una manera molt lúdica, però també per ensenyar-continguts nous. Durant aquest període tan intens, tractem de treballar per potenciar en cada nen o jove les seves capacitats, habilitats personals i fortaleses.

Els projectes que desenvolupem tenen en compte les vuit intel·ligències (visual, lingüística, matemàtica, musical, psicomotriu, naturalista, interpersonal i intrapersonal). En els últims estius hem desenvolupat els següents projectes.

El Pirata Barbarrebossada

El llegendari Barbarrebossada i els seus grumets van ser els protagonistes de la casa. Van trobar un missatge dins d’una ampolla, que els va guiar per perillosos mars, trobant corsaris, sirenes, habitants de tot tipus de llocs … fins al tant desitjat tresor. Però ell sol no podia fer-ho. Necessitava que la ajudéssim en un viatge tan intens.

Sóc un cuiner

En aquest projecte els participants van descobrir tot el que envolta el meravellós món de la cuina. En la nostra cultura els àpats són el centre de totes les celebracions. El fet de viure-ho des del centre va fer que els nens ampliessin els seus coneixements de com vivim i perquè ho fem així, d’una manera lúdica i didàctica.

Llibre & receptes explosives

L’experimentació amb la cuina creativa va ser el punt de partida d’aquest casal. Els nois i noies es van encarregar d’escollir les activitats que van fer mitjançant un gran taulell i unes normes de joc. L’objectiu era trobar “El llibre màgic de les receptes explosives”. Jocs, gimcanes, tallers de cuina, sortides i un munt d’activitats.

Galeria d’imatges

El nostre blog

Pods Embed Error: ORDER BY contains SQL that is not allowed.