Lleure educatiu

Els educadors dels menjadors escolars de Campos Estela proporcionen les eines per fomentar l’autonomia, l’esperit crític i l’empoderament per tal que els infants coneguin, observin i analitzin la seva pròpia realitat i proposin els canvis necessaris per a millorar-la. Els monitors de menjador treballen amb la complicitat de tota la comunitat educativa de la qual en formen part. Avancen de forma coordinada amb les famílies i els mestres. Sempre atenent a la diversitat i treballant la inclusió com a eina per garantir la convivència i el desenvolupament de tots els infants. I amb la mirada posada en la cura pel medi ambient amb l’objectiu d’impulsar actituds responsables envers al nostre planeta.

L’espai de migdia és un moment educatiu important dins de la jornada escolar, no només perquè ocupa una àmplia franja de temps dins d’aquesta jornada, sinó també per la importància dels aspectes educatius que s’hi treballen: Hàbits d’alimentació saludable, hàbits a taula, valors, convivència i experiències de lleure.

Adaptem el contingut d’aquest projecte a la realitat de cada escola en funció de la línia pedagògica a seguir, la seva normativa, els objectius o els protocols d’actuació. Els monitors i monitores de menjador de cada escola treballen amb una carpeta on totes les propostes educatives són obertes. Això ens permet treballar-les juntament amb la comissió de menjador i adaptar-los a la línia educativa de cada escola. El projecte educatiu està pensat per dur-se a terme al llarg de tota l’escolarització dels infants. I inclou tots els aspectes educatius que es duran a terme durant aquest període. Alhora introduïm projectes complementaris que ens ajuden a avançar cap als nostres reptes en l’àmbit dels menjadors escolars.

Projectes educatius

EAT IN ENGLISH

PESA I PENSA

VOSPA TOUR

FARINETES TOUR

VESPA I VISPA: MOBILITAT

JON ESPERNALLAC: AROMÀTIQUES

PROPOSTES ALS CASAL D’ESTIU

ÀPATS I LLEURE EDUCATIU A MIDA

Acollida

Per tal d’ajudar les famílies a compatibilitzar la vida familiar i laboral, oferim acollides de matí. Bon dia és una estona per esmorzar o berenar amb els companys, fer manualitats o jocs de taula. Oferim un esmorzar saludable per proporcionar als nens l’energia necessària per afrontar les classes.

Casals d’estiu

L’estiu és un moment educatiu diferent i important en la vida dels nens i nenes. És per això que l’hem d’aprofitar per proposar noves experiències d’una manera molt lúdica, però també per ensenyar-los continguts nous. Durant aquest període tant intens, mirem de treballar per potenciar en cada infant o jove les seves capacitats, habilitats personals i fortaleses.

Els projectes que desenvolupem tenen en compte les vuit intel.ligències (visual, lingüística, matemàtica, musical, psicomotriu, naturalista, interpersonal i intrapersonal). En els darrers estius hem desenvolupat els següents projectes.

Missió al Planeta Brie

 

En l’aventura de l’estiu 2016 els nens i nenes comencen una missió al Planeta Brie. Aterren a una estació espacial i s’adonen que han perdut connexió amb la Terra. En saber que no es poden comunicar amb l’Agència Espacial Campos Estela comencen mil aventures per construir un mitjà de transport, proveir-se d’aliments i treballar plegats per aconseguir un sol objectiu: tornar a casa.

El Pirata Barbarrebossada i els grumets

El legendari Barbarrebossada i els seus grumetsvan ser els protagonistes del casal durant l’estiu 2015. Van trobar un missatge dins d’una ampolla, que els va guiar per perillosos mars, trobant corsaris, sirenes, habitants de tot tipus de procedències… fins al tant desitjat tresor. Però ell sol no podia fer-ho. Necessitava que l’ajudéssim en un viatge tant intens.

El llibre màgic de receptes explosives

 
En aquest projecte els infants van descobrir tot el que envolta el meravellós món de la cuina. A la nostra cultura els àpats són el centre de totes les celebracions. Compartir moments al voltant de la taula forma part de nosaltres. El fet de viure-ho des del casal va fer que els infants ampliessin els seus coneixements de com vivim, com ens alimentem i perquè ho fem així, d’una manera lúdica i didàctica.

Galeria d’imatges

L’equip de monitors de menjador escolar i dels casals d’estiu transmeten als infants valors com  la responsabilitat, la tolerància, la llibertat des del respecte i la participació en la societat des de les propostes educatives que elabora l’equip pedagògic de Campos Estela i la coordinació als menjadors escolars. Som una empresa de monitors de menjadors escolars amb experiència a l’hora de trobar un equilibri entre les activitats dirigides, que són una nova descoberta per als infants, i els espais de joc lliure, que deixen lliure la imaginació i són tan importants per fomentar la creativitat i aprendre a autogestionar el temps, les emocions i les relacions amb els altres.

Blog

Facebook

Copyright © 2019 Campos Estela - Serveis de restauració | Tots els drets reservats | Privacitat i Cookies | Accés a rebuts | Accés a comandes