Les aventures de Jon Espernallac

Els viatges per la Mediterrània ens permeten conèixer com es fan servir les plantes aromàtiques a la cuina en diferents cultures gastronòmiques. Aquesta és l’excusa perfecta per treballar amb les herbes, tastar noves receptes i, sobretot, establir connexions entre escoles. Cada equip de menjador ha escollit la costa de diferents països mediterranis com a font d’inspiració, des de les més properes com la de Catalunya, França o Itàlia a terres llunyanes com Marroc, Grècia o Egipte.

Durant aquest curs, el pirata Jon Espernallac viatjarà al poble de la Mediterrània que cada equip de menjador hagi triat. L’objectiu és seguir treballant amb les aromàtiques, i crear, gràcies a elles, una xarxa de pobles i cultures que es relacionaran entre si.

Objectius

  • Potenciar el coneixement de les plantes aromàtiques i les seves propietats
  • Educar el sentit de l’olfacte i el gust
  • Reconèixer les plantes aromàtiques més comunes del poble/cultura que haguem triat
  • Descobrir la Mediterrània i les seves cultures

 

Els menjadors de les escoles rebran en algun moment del curs la visita del pirata Jon Espernellac, qui els explicarà algun dels remeis que es feien servir per fer front a algunes malalties. En una època en què es passaven dies i dies navegant en alta mar, sense consumir aliments frescos, envoltats d’aigua, convivint en espais petits i fent esforços físics, les plantes aromàtiques eren unes bones aliades. El nostre pirata els explicarà perquè feien servir el mateix espernallac, el fonoll marí o el romaní. I també els acompanyarà en els tallers d’herbes aromàtiques adaptats a cada grup d’edat.

El nostre blog

Pods Embed Error: ORDER BY contains SQL that is not allowed.