Reconeixements

Campos Estela guardonada amb el 2on Reconeixement CaixaBank a la PIME Responsable en la Nit de  l’Empresari en què es van entregar els Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial 2016. Aquest guardó és una distinció a la gestió desenvolupada per l’empresa en matèria de Responsabilitat Social Empresarial. Les línies de treball de Campos Estela estan co-dissenyades amb escoles clients, proveïdors, empleats i entitats socials en base a tres eixos: promoció d’un estil de vida saludable, fomentar respecte del medi ambient i afavorir cohesió social.

El programa Hàbits, impulsat per Campos Estela, rep el Premi InnovANTA 2015 pel caràcter innovador d’aquest sistema de supervisió del Pla de Seguretat Alimentària. Es reconeix així una experiència acreditada durant 10 anys en assessorament i serveis en matèria de seguretat alimentària i nutrició, tant en menjadors escolars com d’empresa, tenint en compte criteris de desenvolupament sostenible. L’associació professional per al Desenvolupament Tecnològic (ANTA) va lliurar el guardó durant la II Convenció de Cuines Centrals el maig de 2015.

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa atorga el guardó “Premi Cambra 2015” en la categoria de Compromís i Sostenibilitat a Campos Estela pel seu projecte Empenta-Empremta de sensibilització mediambiental a les escoles i contra el malbaratament alimentari, així com pel compromís amb el sistema educatiu per promoure un estil de vida saludable,  afavorir la cohesió social i fomentar el respecte pel medi ambient.

Campos Estela passa a la fase final del Premi Europeu de Prevenció de Residus 2015 amb “Vespa i Vispa”. Es tracta d’un projecte per fomentar la desmaterialització usant bicicletes fetes amb peces reutilitzades procedents d’altres en desús i per promoure la mobilitat sostenible entre els infants.  Aquesta és la primera vegada que un mateix candidat català arriba a la fase final del Premi dues vegades, des que la iniciativa comença a celebrar-se a Catalunya, sota la coordinació de l’Agència de Residus de Catalunya. La nostra empresa també va quedar finalista dels Premis EWWR 2014 el maig passat amb el projecte Pesa i Pensa contra el malbaratament alimentari.

Projectes que impulsem

Amb més de 10 anys d’experiència en seguretat alimentària i nutrició, Hàbits neix per oferir un servei a empreses que necessiten un assessorament en aquestes matèries. Es tracta de donar una visió estratègica que aporti valor afegit en el moment de dur a terme auditories o formació en seguretat alimentària, elaboració de menús mensuals,suport i professionalització del personal de cuina, organització de xerrades sobre nutrició o tallers de cuina entre amics, família o equips de feina.

Menu& Menu, servei d’àpats saludables a l’empresa amb propostes de cuina innovadora, aliments frescos, receptes casolanes i una selecció d’ingredients eco. Treballem amb productors que prioritzen els aliments de proximitat i temporada i, alhora, desenvolupen projectes d’economia social. Oferim els nostres serveis de cuina a empreses que disposen d’instal·lacions pròpies, instal·lem corners amb plats menu&menu, duem menús diàriament a oficines i servim els nostres invents en actes d’empresa que busquen propostes singulars i personalitzades en packagings eco-friendly.

Aprofitem l’estona del migda per crear espais d’aprenentatge d’anglès on els infants puguin millorar els coneixements assolits a classe i millorar la seva fluïdesa a nivell oral. En un context informal, Eat in English convida a consolidar vocabulari i parlar en anglès en situacions relacionades amb un estil de vida saludable i els bons hàbits a taula.

Es tracta d’un projecte que lluita contra el malbaratament alimentari als menjadors escolars. Pesa i Pensa a permet fer corresponsables  els nens i nenes de decisions com si cal repetir un plat sencer o bé agafar més pa o més fruita. Considerem que les experiències viscudes pels infants en primera persona, quan tenen autonomia de decisió, són una eina d’aprenentatge eficaç i perdurable en el temps que els ajudarà a tenir un consum crític. L’objectiu és que, a través del Pesa i Pensa, els infants i joves interioritzin un bon hàbit que els acompanyarà tota la vida i que, a més, transmetran a les seves famílies.

Entitats amb les que col·laborem

Des del 2010 col·laborem amb Càritas Diocesana de Terrassa per recolzar projectes de menjador social, un servei diari que s’ofereix de dilluns a divendres a persones amb seguiment social. Durant el passat curs vam servir més de 15.000 àpats entre els menjadors El Bosc (Rubí), El Recès (Sant Cugat) i els àpats setmanals que distribuïm entre les famílies usuàries, principalment per sopar. Aquests àpats procedeixen de les mostres testimoni, que es conserven per motius de seguretat alimentària, i els excedents de cuina que no hagin trencat la cadena del fred.

Col·laborem amb l’Associació Gabella-Centre Obert Compartir una entitat social ubicada a Ciutat Vella (Barcelona) en els seus programes formatius. La nostra contribució al seu projecte educatiu és a través de l’organització periòdica de tallers de cuina i seminaris pràctics adreçats a nois i noies en situació de risc social. Els joves que participen al programa Enter Compartir reben una formació prelaboral en l’àmbit de l’hostaleria i participen en cursos de formació de cambrers i ajudants de cuina.

Participem de forma activa en el programa Recooperem “accions contra el malbaratament alimentari” engegat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. L’objectiu es centra en aprofitar el menjar sobrant i les mostres testimoni de cara als menjadors socials. De la mà de la Regidoria d’educació de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, el projecte recooperem, juntament amb “Pesa i Pensa”, s’han presentat a totes les escoles del municipi per buscar la seva participació en el projecte.

Campos Estela col·labora amb el projecte Rubiclak impulsat pel Centre d’Educació Especial (CEE) Ca n’Oriol de Rubí per recollir oli usat i convertir-lo en combustible biodièsel. El sistema olikak permet recollir l’oli tant de la Cuina Central, ubicada a Rubí Sud, com de les escoles de Rubí on oferim el nostre servei de cuina in situ. A més del benefici ambiental, que elimina la possibilitat que l’oli usat contamini l’aigua, el projecte Rubiclak serveix com a experiència d e treball en equip i d’aprenentatge formativo-laboral pels alumnes de Ca n’Oriol.

Des de novembre de 2009 organitzem de forma setmanal un taller de cuina que s’ofereix de forma voluntària als alumnes de la Finca Font del Ferro (Rubí). Es tracta d’una empresa municipal constituïda per oferir una alternativa formativa-laboral a persones adultes amb discapacitat psíquica del municipi. Al llarg de l’any són 40 sessions de tallers de cuina impartides de forma voluntària per membres de l’equip de Campos Estela.

Des de l’octubre de 2014 treballem projectes educatius amb herbes aromàtiques de forma que esdevinguin un dels eixos temàtics del curs escolar. I ho fem de la mà de la Xarxa Parc de les Olors de Catalunya, amb l’objectiu que els infants descobreixin i es familiaritzin amb les herbes. Volem que les coneguin a través de la cuina, amb el tast de receptes i infusions, però també través de tots els altres sentits: identificació de varietats d’aromàtiques, planters i horts, treballs de manualitats, sacs d’herbes…