Des de 1968

La nostra és tota una història. Comença als anys 60 quan en Pepe, un gallec emprenedor, decideix complir el seu somni de petit: conèixer Barcelona. Amb tan sols 20 anys decideix provar sort. I com molts altres en aquella època inicia un viatge cap a Catalunya. Coneix Barcelona i, de retruc, la Maribel. Poc temps després en Pepe García i la Maribel Huesca inicien tot un projecte de vida plegats. Amb il·lusió, empenta i molt de sacrifici obren un bar de dinars a Sant Cugat el maig de 1968. Es tracta del Compostela, un nom triat en homenatge a les arrels gallegues i l’origen de l’actual Campos Estela, especialitzada en servei de menjador escolar.

 

EL NAIXEMENT DE L’ESCOLA DE MESTRES DE SANT CUGAT MARCA L’INICI DE LA NOSTRA AVENTURA

El destí fa que el 6 de juny de any 1968, a tan sols 200 metres del bar Compostela, neixi la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i iniciï la seva activitat acadèmica al claustre del Monestir de Sant Cugat. Pocs anys després es crea l’Escola Universitària de Mestres de la UAB, amb professors procedents de l’Escola Rosa Sensat.

Des de llavors, el nostre camí queda unit al de l’Escola de Mestres de Sant Cugat. Alguns dels seus estudiants s’acosten a dinar al bar Compostela i guarden molt bon record dels plats de la Maribel. Quan acaben els estudis i comencen a exercir de mestres li demanen ajuda per posar en marxa el menjador de l’escola on treballen. 

A casa nostra guardem molts bons records dels anys en què els estudiants de mestres passejaven pel Camí de la Creu, el nostre carrer, i s’acostaven a fer un mos al Compostela. De fet, alguns de nosaltres vam ser testimonis d’algunes de les primeres lliçons d’aquells i aquelles mestres. I així és com comença Campos Estela, que ve de Compostela, l’altra nostra terra.

Som una colla de gent agraïda de participar en l’educació dels vostres fills i filles. Orgullosos de promoure hàbits d’alimentació saludables. Satisfets de descobrir nous sabors amb els infants. Contents d’innovar amb els nostres projectes educatius. I, sobretot, encantats de jugar i compartir un temps preciós amb els nens i nenes, l’espai del migdia.

Avui dia Campos Estela està integrada per un equip amb una àmplia experiència en pedagogia, nutrició, tecnologia dels aliments, seguretat alimentària i activitats de lleure educatiu. L’empresa continua sent de caràcter familiar, amb la segona generació al capdavant i, des del 2007, la imatge del nostre logo és la del cuineret Julivert. Nosaltres també som dels que vam créixer amb les il·lustracions de la Pilarin Bayés. I, per això, li vam demanar que ens fes un dibuix sobre el nostre dia a dia. D’aquesta obra original sorgeix la imatge amb la qual ens coneixen els nens i nenes, les seves famílies i els mestres a les escoles.

 

UN PROJECTE PER HOMENATJAR ELS AVIS I ÀVIES PEL 50È ANIVERSARI

Coincidint amb el 50è aniversari al personatge d’en Julivert s’ha sumat el de la Farinetes, el sobrenom amb el qual coneixien la Maribel quan, ja de petita, es passava hores a la cuina fent precisament això: “farinetes”. Tots dos, en Julivert i la Farinetes, són l’eix central del projecte educatiu “Farinetes Tour“, que ret homenatge als avis i àvies i el seu paper a la societat, tot recuperant les seves receptes i els jocs de quan eren petits.

50 anys d’evolució als menjadors escolars. Durant els inicis dels anys 70 la família García-Huesca cuinava el dinar per als nens i nenes d’algunes escoles pròximes a Sant Cugat, Rubí i Barcelona per despés dur-lo ràpidament als centres i escoles bressol que comptaven amb el seu servei de menjador. Actualment es prioritza molt més cuinar els aliments des de les instal·lacions de la pròpia escola i, a banda, de tenir cura de l’alimentació dels nens, el rol dels monitors de menjador ha guanyat pes dins de l’espai de migdia. L’equip de monitors i monitores se n’ocupa del benestar dels infants i de contribuir al seu creixement a través de:

  • Educació en valors
  • Promoure l’esperit crític
  • La participació i l’empoderament dels infants
  • Considerar la diversitat i treballar la inclusió
  • Promoure la responsabilitat envers el nostre planeta
  • Oferir experiències educatives
  • Promoure la innovació
  • Fomentar la creativitat

Blog

Facebook

Copyright © 2019 Campos Estela - Serveis de restauració | Tots els drets reservats | Privacitat i Cookies | Accés a rebuts | Accés a comandes