Cada mes cuinem un menú que pren com a base la proteïna vegetal, el “Meatless Day”. Des que el curs 2013-14 vam posar en marxa aquesta jornada de “Meatless Day” als menjadors escolars hem cuinat més de 10.000 menús.

A través de la nostra web i del menú imprès que fem arribar a les famílies, provem de fer didàctica de la importància de reduir la ingesta de carn i substituir-la per la proteïna vegetal de forma progressiva. Aquest hàbit ens permet recuperar receptes tradicionals cuinades amb llegums, cereals o altres que es preparen amb seità i altres aliments que contenen proteïna vegetal.

A més, així cuidem la nostra salut i contribuïm a ser més sostenibles amb la nostra alimentació reduint l’escalfament del planeta. Es calcula que la producció de carn per a consum humà és responsable del 18% de les emissions de CO2.

Si voleu cuinar a casa una recepta amb aliments d’origen vegetal us proposem un plat de pasta amb una bolonyesa ben especial que acostuma a agradar molt als vailets. Es tracta d’una salsa que s’elabora amb una picada vegetal de seità i tempe trinxats. El seità és un aliment altament proteïc, fet amb la proteïna del blat, mentre que el tempe s’elabora amb la fermentació de la soja i té enzims que fan més fàcils les digestions.

Recepta de pasta amb bolonyesa vegetal

Posem l’oli en una cassola o paella i sofregim la ceba a dauets fins que estigui daurada. Afegim la picada vegetal i una mica d’all i, a continuació, el tomàquet triturat o fregit, com preferim. Per acabar podem triturar-ho tot junt per tenir la salsa llesta. L’afegirem a la nostra pasta preferida, que haurem bullit prèviament segons el temps de cocció recomanat.

Ingredients

Pasta (macarrons o espaguetis)

Picada vegetal

Ceba

All

Oli oliva

Sal

Tomàquet